Hel dress


Jeg har lenge hatt lyst på overlockmaskin, men ikke helt følt at jeg har kunne ta meg råd til det. Hvor mye vil den bli brukt..? Jeg har overlocksøm på symaskinen min, så jeg tenkte den burde være bra nok en stund til. Men sist jeg var på shopping ble rett og slett fristelsen for stor. Janome har jubileum i år, og i den forbindelse selger de to maskiner, en Easy Jeans og en overlockmaskin, til en redusert prislapp. Derfor gikk jeg ut fra Kreaktiv på Kvadrat med en splitter ny Janome MyLock 644D 🙂

Men jeg har aldri sydd med overlockmaskin før. Jeg kjenner til prinsippene og hva den kan få til, men jeg ante virkelig ikke hvordan jeg skulle gjøre det. Så nok en gang var det googling, youtube’ing og en del prøving og feiling.

IMG_8469Mitt andre forsøk (det første forsøket kommer jeg tilbake til) ble en pysjamas i god gammel gjenbruksånd. Det svarte i pysjamasen er en t-skjorte min mann har lagt vekk, og det gule er en topp jeg ikke bruker mer. Heldigvis er alle overlocksømmene på innsiden av pysjamasen, det vil st at ingen kan se hva jeg har gjort 🙂 Litt forskjellige sømmer, både med 2 og 4 tråder, og litt forskjell på bredden på sømmen. En nål klarte jeg til og med å knekke. Men det til tross, til første overlockmaskinsprosjekt å være, kan jeg si meg fornøyd, og gleder meg til neste prosjekt – som skal bli ennå finere 🙂

Har bestilt en del jerseystoff fra myfabrics.co.uk, og får gå litt amok når det kommer. Enn så lenge har jeg ikke så mye jersey-stoff liggende, så det blir nok litt mer vanlig symaskin i mellomtiden.

Mønsteret er hentet fra «Sy til barna» av Mari Melilot

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.