Sarah Bernhardt blir med på strikkemaskintreffet


IMG_3613Nå er det ikke lenge til strikkemaskintreff! I morgen kl 10 møtes 9 strikkeglade mennesker med hver sin strikkemaskin – klare for en lang dag med strikkemaskin i fokus. Jeg har hørt flere ganger at de gleder seg til treffet, og det gjør jammen jeg også! Jeg har mange ønsker for dagen – blant annet at vi sammen kan hjelpe hverandre å bli flinkere. At vi kan være kreative og engasjerte i samme aktivitet – og på den måten dytte hverandre mot nye ideér og prosjekter på strikkemaskinen. Jeg krysser fingrene for at dagen blir helt eksepsjonelt bra!!

Jeg har lovet damene at jeg skal bake kake til treffet. Det har jeg gjort i dag. Kaken jeg har bakt er en som jeg bakte for første gang for et års tid siden, og den har blitt repetert flere ganger siden den tid. Jeg bakte den blant annet til dåpsfesten til tvillingene – og kaken viser seg å alltid være en slager.

Jeg er ingen fan av copy-paste i bloggverdenen, jeg er derimot stor fan av å linke til andre blogger. Men for det om oppskriften ikke er min – så vil det absolutt ikke si at det ikke er verdt å blogge om. For dette er en helt fantastisk god kake fra www.detsoteliv.no. Oppskriften på Sarah Bernhardt i langpanne finner du her.

Kaken består av mandelbunn (jeg elsker mandler!), en deilig smørkrem (jeg elsker smørkrem!), og det hele toppes med et lag sjokolade (jeg elsker sjokolade!). Denne kaken MÅ jo bare bli god!

IMG_3597I god gammeldags retro stil, med en mandelkvern som jeg har lånt av min mor – som er godt over 20 år gammel, så begynte jeg med forberedelsene i morges. Mandlene ble malt, eggehvitene ble pisket og kaken ble stekt. Deretter plasserte jeg hele langpannen med den varme kaken på det kalde sementgulvet i kjelleren, for å avkjøle den så fort som mulig.

IMG_3603Smørkremen ble laget og smørt på kaken så fort den var avkjølt. Det ser ikke så vondt ut dette, gjør det vel 😉

Når smørkremen var smurt på satte jeg hele langpannen i frysen og lot den stå der en time. Da var det en smal sak å ha på den varme sjokoladen uten at fyllet smeltet sammen og blandet seg. I oppskriften står det kun «kokesjokolade», uten nærmere spesifisering på hvilken type som foretrekkes. Jeg synes kaken blir best med en litt mild sjokolade, for eksempel lys kokesjokolade.

Ungene fikk smake kantene – og det var et mas uten like: «kan jeg få mer kake?» da tallerknene var tomme. Det tar jeg som et godt tegn på at kaken smakte godt 🙂

Servert på kjøkkenservise, nok en gang fra min mor, nok en gang godt over 20 år gammelt, velplassert på en nydelig serviett som er brodert og sydd av min mormor, har jeg forsøkt å presentere et delikat bilde av kaken. Jeg kan herved konstatere at det å ta fine bilder av mat IKKE er lett.

Men det er gøy med utfordringer – og «hvis man bare vil så får man det nok til», og så videre !

IMG_3612

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.