Restegarnsgenser


Jeg jobber intenst med garnslanking for tiden.. Fordelen med dette er at jeg sparer en del penger når jeg strikker fra lager – det er langt billigere enn å gå berserk på garnbutikk. Ulempen er at man blir litt begrenset. Det er ikke alltid så gøy å strikke en genser hvis du vet at du ikke har nok garn til å gjøre den ferdig.

Samtidig så presser denne situasjonen meg til å tenke litt utenom boksen. Hvilke garntyper kan jeg kombinere? Hvilke farger passer fint sammen.

Dette er et eksempel på en genser som ble til på grunn av garnslanking.

Genseren er strikket strikkemaskin (LK150) ved hjelp av DesignaKnit8. Det er standard raglandgenser, strikket i to ulike garntyper. Armene er strikket med Suri Alpakka som er rester fra denne genseren, og for- og bakstykket er strikket med Baby Lama som er rester fra en bryllupsgave. Suri Alpakka røyter dessverre litt, men ellers er garnet ganske lett og luftig. Baby Lama har en helt annen struktur, litt tyngre og tykkere garn. Likevel ble genseren bra, synes jeg, til tross for ulike garntyper.

Derfor er min anbefaling til alle strikkere der ute, enten du strikker på maskin eller pinner, å lete litt blant garnet du allerede har før du kjøper nytt. Tilfredsstillelsen som kommer av at man har strikket vekk en garntype er faktisk ganske stor, samt at det er gøy å være kreativ med å kombinere farger/garntyper man ellers aldri hadde tenkt på å kombinere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.