Pysjamas


Etter en lang håndarbeidstørke grunnet et svangerskap med dårlig form, og en travel barseltid med tvillingene pluss ei jente på 2 år, har jeg endelig fått opp dampen igjen. Strikkepinnene går igjen varme, symaskina har fått sett dagens lys og til og med den nå så populære kakebakebasillen har jammen smittet meg også. Bloggen min handler jo om hva jeg gjør når jeg har tid til overs, kanskje jeg skal snike inn noen gode kakeoppskrifter her også..? Vel, det får eventuelt bli en annen gang. Nå er det prosjekt pysjamas jeg skal blogge om.

Mannen min har klaget over at vår kjære datter har for få pysjamaser. Og jeg synes at mange av de pysjamasene vi kjøper er av for dårlig kvalitet. Det er ikke få ganger jeg har tatt frem symaskinen for å lappe en søm i rompa eller på føttene. Jeg har lenge tenkt å sy pysjamaser selv, for det kan umulig være så fryktelig vanskelig, har jeg tenkt. Men som trebarnsmor har man ikke så mye tid til overs, så det har måtte vente litt. Men nå er tvillingene blitt 3 måneder og de har fått gode rutiner på sovingen – og da har jeg plutselig litt tid til overs igjen. Så denne helgen tok jeg symaskinen fatt.

DSC07751Stoffet er kjøpt på salg på stoff og stil, og kostet meg 37 kroner. Det synes jeg ikke er så galt 🙂 Pysjamasen er sydd i bomull jersey med stretch. Jeg har ikke overlockmaskin, men jeg brukte overlockfunksjonen som finnes på symaskinen min, og det fungerte helt greit. Jeg skulle bare ønske jeg kunne bruke overtransportøren når jeg sydde med overlocksøm, men det funket ikke med dette stoffet iallefalll.

Resultatet ble bra, men jeg vil gjøre noen justeringer. Halslinningen ble for stram og lengden på genseren ble for kort. Dessuten vil jeg gjerne ha en ribb-kant på beina i stede for en sømgang med strikk i. Jeg har bestilt mer jersey i bomull på stoff og stil, og det kommer forhåpentligvis i posten snart. Da blir det flere pysjamaser, og kanskje noen nattkjoler. Nå er jeg i gang, og da er det vanskelig å stoppe 🙂

Mønsteret er hentet fra «Sy til barna» av Mari Melilot. Jeg lagde både genseren og buksen i størrelse 104, den største størrelsen som det finnes mønster på i denne boka, til min datter på 2 år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.