Personlige beskyttelsestrekk til kjøkkenstol


Vi kjøpte nye kjøkkenstoler for noen måneder siden, og nye kjøkkenstoler som er trukket med stoff er ikke helt forenlig med små barn. Stolene blir fort preget av ungene som bruker de: Stoffet blir nuppete av de urolige barnerompene, og ungene søler drikke og mat uten å bry seg om at stolene er vanskelig å få ordentlig rene igjen.

Men spisevanene til våre barn har ikke vært det eneste problemet rundt middagsbordet. «Jeg vil sitte ved siden av mamma», «Nei, JEG vil!» krangler de ofte om før vi spiser. Vi har argumentert med at «alle har faste plasser», men det blir et mas hver gang likevel.

Derfor ble vi enige om at jeg skulle sy beskyttelsestrekk til stolene. Søte beskyttelsestrekk med navn og et personlig preg. Kanskje vi kunne få slutt på maset om hvor de skulle sitte, og samtidig beskytte stolene fra matrester?

Jeg satte ambisiøst i gang, og tenkte jeg skulle trekke hele stolen. Jeg fant frem et gammelt sengetøy, klippet opp i omtrentlige deler, og festet fast med knappenåler. Da ble det seende slik ut – med vrangen ut.

Så tok jeg stoffet av stolen og sydde så nær knappenålene som jeg klarte, med lang stinglengde. Denne sømmen hadde jeg tenkt å rekke opp igjen, slik at jeg kunne bruke delene som mønsterdeler til det stoffet jeg egentlig hadde tenkt å bruke.

Men når alt kom til alt droppet jeg å trekke stolryggen. Ført og fremst fordi jeg ikke ble fornøyd med hvordan det så ut da jeg hadde sydd, men også fordi at det tross alt ikke der de søler mest disse barna. Derfor fjernet jeg alt av stoff derfra, og konsentrerte meg kun om setet. Da ble det også betraktelig lettere å tilpasse 🙂

Det første trekket jeg sydde måtte jeg justere litt på. For hver gang jeg justerte på «prototypen», hadde jeg en til mønsterdel som jeg også endret på. Slik at når jeg til slutt hadde et ferdigsydd beskyttelsestrekk, hadde jeg en identisk mønsterdel som ikke var sydd. Jeg brukte denne delen som mal da jeg klippet ut de 3 siste trekkene jeg skulle sy.

Jeg sydde to svarte og nøytrale trekk til meg og min mann, og tre jentetrekk til ungene. De var helt henrykt, og ingen har kranglet om hvor de skal sitte ved spisebordet etter at disse kom på plass!


Møbelstoffet jeg har trekt stolene med har jeg kjøpt på Ikea. Resten av utstyret har jeg kjøpt på Stoff og stil. Mønster er mitt eget 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.