Knytetopp i Tynn Line


Sommervarmen.. Ja, hva skal man egentlig si om den? Jeg har egentlig ikke ord. Men skulle jeg ytre noe, ville det vekslet mellom en himmelsk glede over det fantastiske været, til bekymring for tørke og skogbrann. Men at i alt kan man ikke gjøre annet enn å skyve bekymringene vekk, og nyte sommervarmen mens den er her. For alt for fort må man hjem til jobb og hverdag, også begynner det å regne igjen.

Enten det er sol eller regn – strikketøyet er selvfølgelig med meg hvor enn jeg går. Denne ferien har jeg strikket bare i Tynn Line, og første plagg ut er en knytetopp med oppskrift hentet fra dette heftet.

Jeg var lite motivert mens jeg strikket. Jeg kunne ikke forstå hvordan toppen skulle passe en liten barnekropp. Da den var ferdig var jeg like skeptisk, og lurte på om jeg måtte bruke den selv til slutt. Men en tidligere sjef sa til meg en gang for mange år siden, at hvis det var et problem som ulmet, burde man bare legge det vekk. Plutselig, og kanskje litt uventet, ville det dukke opp en løsning. Dette har jeg hatt i tankene mange ganger siden jeg hadde den praten med sjefen. Til og med i håndarbeidsverdenen er dette et godt råd. For da toppen hadde ligget på en kiste i et par dager, dukket det plutselig opp en enkel løsning opp i hodet mitt.

Det skulle ikke mer til enn å hekle en rekke med ganske stramt heklede fastmasker mellom de to skuldersnorene. På den måten fikk jeg snurpet både forstykket og bakstykket litt sammen i toppen, og vips, så passet den helt fantastisk godt på Olivia!

Både hun og jeg ble kjempefornøyd til slutt!

Jeg fikk idéen om at det måtte være fint med et matchende hårstrikk til det nye antrekket. Derfor tok jeg frem heklenålen og heklet et rektangel i størrelse omtrent 40 x 9 cm. Strikken ble kjempefin, og jeg lager gjerne flere ved senere anledninger. Helt perfekt å lage hårstrikk av restegarn, for eksempel! Men jeg vil nok lage den noe mindre neste gang, både i lengde og bredde.

Toppen jeg har strikket har jeg hentet fra dette heftet fra Sandnes Garn. Jeg har strikket toppen i Tynn Line, også fra Sandnes Garn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.