Oppskrift på teppe til nyfødt (Amandaprosjektet)


IMG_2230You’ll find a translate button on the right side of the web page. There is also a short English version of the text at the bottom of this blog post.

Som nevnt tidligere er jeg i gang med et Amandaprosjekt her hjemme. Det vil si at jeg har tatt frem strikkemaskinen min (LK150) og en del restegarn som jeg aldri har fått brukt, og har som mål å få strikket en del ting som jeg skal gi til Amandaprosjektet. Jeg har laget en kategori som heter «Amandaprosjektet», som du kan finne i stikkordskyen til høyre. Alt jeg lager som gis bort til dette prosjektet blir lagt i denne kategorien.

Jeg har tidligere laget et teppe med et slags hullmønstereffekt, som jeg synes ble ganske så stilig. I dag har jeg lagt ut oppskrift på et nytt teppe, denne gangen et teppe som er inspirert av Diana Sullivan, som er godt kjent blant strikkemaskindamer som liker å «henge» på youtube – slik som meg 🙂 Diana Sullivan har utrolig mye flotte youtubevideoer, der man kan lære utrolig mye. Trykk her for komme direkte til youtubekanalen hennes.

IMG_2232Teppet har jeg strikket et ganske tynt 2-tråds ullgarn, og jeg strikket med dobbel tråd på spenning 4.5. Jeg har strikket 100 rekker x 100 rader, og teppet ble til slutt omtrent 40 x 50 cm. Et lite pledd som passer perfekt til en bitteliten, nyfødt, babykropp. En stor nyfødt babykropp trenger nok et større teppe, men det er enkelt å legge på litt masker både i lengde og bredde for å få en større størrelse.

Oppskriften på teppet kan du finne her.

Jeg har strikket to slike pledd, og sammen med pleddet jeg har blogget om tidligere, har jeg nå 3 pledd klare til levering til Amandaprosjektet. Pluss en del luer – men de får jeg blogge om ved en senere annledning 🙂

I am still working with my baby blankets and baby hats for the Amanda project. The Amanda project is something I wrote about in this blog post. Today I have knitted a new baby blanket which I will give to the Amanda project. The pattern is, as always, in Norwegian, but you can get the short version of the pattern here:

  • IMG_2234Cast 0n 100 stitches with waste yarn. Knitt 100 rows, but on every second row you do this on each side. Knit like this till your row counter tells you that you have knitted 100 rows. Knit the waste yarn-edges like this.
  • Remove the waste yarn, and steam, wash and dry, whatever you prefer, to finish the blanket. The size will be about 40 x 50 cm if you have 19 stitches per 10 cm, and 30 rows per 10 cm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.