Nytt strikkemaskinutstyr i nettbutikken
Nå har jeg fått en del varer i nettbutikken min, og ennå flere varer blir lagt ut i løpet av et par uker. Disse varene har stort sett med strikkemaskin å gjøre, og målet mitt er at jeg skal kunne tilby varer til en billigere penge enn det andre norske forhandlere gjør – uten at det nødvendigvis trenger å gå ut over kvaliteten på varene.
Disse varene har jeg lagt ut for salg:
Vekter som kan brukes til å fordele vekt jevnt på et plagg. Man kan henge tre klolodd fast i hver vekt, pluss at man kan henge en ribbapparatvekt i det nederste hullet. Å kalle dette for en «vekt» er vel ikke helt riktig, for en av disse veier kun 56 gram. Men det blir fort tyngre vekter når man henger på klolodd/ribbapparatvekter.
Disse kan brukes ved strikking på ribbapparat, men kan også være nyttige på vanlig nålseng når man trenger en del ekstra vekt. Spesielt nyttig kan de være i bruk når man strikker med hullslede.
Pris: 119 kr for en eller 199 kr for to.
Det er ofte mye snakk om voksing av garn i strikkemaskinmiljøer. Jeg har i hvert fall blitt spurt om dette mange ganger. «Hva vokser du med?». «Hvorfor vokser du?». «Hvordan vokser du?». For å svare på dette litt raskt: Jeg vokser aldri når jeg strikker med LK150 (mellomstrikker). Jeg vokser alltid når jeg strikker med tykke garn (f.eks. SISU/Mandarin Petit) på SK280 (finstrikker), men aldri når jeg strikker med tynne garn. Jeg har ikke vokset når jeg har strikket på SK830 (finfinstrikker), fordi jeg har til nå bare brukt tynt garn. Man vokser fordi garnet skal gli lettere igjennom trådførere og slede.
Det er viktig å vokse med riktig type voks. Mange bruker stearinlys, men hvis det støver av tråden når du har vokset det, er det bare å kaste det stearinlyset og prøve et annet. Finner du et stearinlys som ikke støver, spar på det etter hver voksing, så har du voks til tusenvis av meter med garn. Her viser jeg hvordan jeg vokser tråden. I dag holder jeg ikke så stramt over voksen som det jeg gjør på videoen, jeg lar den gli over ganske løst. Det er nemlig ikke spesielt mye voks man trenger for at garnet skal bli bra!
Jeg har nå kjøpt litt voks som er laget for garn som skal strikkes i strikkemaskin. Hver voksklump har et hull i midten som gjør det enkelt å vokse tråden. Du simpelthen trer tråden igjennom dette hullet og lar det gli lett igjennom mens du nøster om garnet. Bruker du disse glir tråden lett igjennom maskinen og det blir ikke støv og gris som må renses ut av maskinen etterpå.
Pris: 29 kr for to stk.
Et annet spørsmål jeg ofte får fra nybegynnere, er dette: «Hvordan legger jeg opp på strikkemaskinen?». Og de som har kommet så langt at de får til å legge opp, sliter ofte med at det ikke strikker ordentlig etter opplegget. Mange gir opp allerede her. Det skjønner jeg godt, man kan jo ikke strikke hvis man ikke får til å legge opp!
Det er forskjellige løsninger på dette problemet. Hvis du ikke får til å legge opp etter brukermanualen på strikkemaskinen, bør du søke på «e-wrap cast on» på youtube. Dette er en enkel måte å legge opp på, som fungerer på alle strikkemaskiner.
En annen løsning kan være å skaffe seg en oppleggskam. Denne jeg har til salgs her dekker halve strikkemaskinen (finstrikker), med sine 102 tagger. Jeg dro rett på ferie før jeg fikk testet denne ut, men så fort jeg kommer hjem skal jeg legge ut noen youtubesnutter som viser hvordan den fungerer. Men kort fortalt fungerer det slik som det gjør på en LK150, der en oppleggskam er standard utstyr som følger med maskinen.
Pris: 249 kr.
Sperreskinne er også et hyppig tema i strikkemaskinverdenen. Hva er egentlig det? Hvordan skiftes den ut? Vel, selve sperreskinnen ligger under nålene i maskinen. Men fastspent oppi denne sperreskinnen skal du finne en frisk, rask og spretten skumgummi. Mange strikker på eldre strikkemaskiner som har vært mye brukt, og da kan denne skumgummien være helt utslitt. I de værste tilfellene kan denne være helt ødelagt og oppsmuldret. Da strikker maskinen ofte feil og arbeidet blir bare til en stor irritasjon.
For å skifte ut denne skumgummien må du ta ut sperreskinnen. Det gjør du på samme måte som når du skifter nål på maskinen. Deretter må den gamle skumgummien fjernes, og den nye settes inn.
Jeg har kjøpt inn litt av denne skumgummien som passer til alle finstrikkere.
Pris: 199 kr.
Nylontråd er en nyttig ting å ha til strikkemaskin. Jeg er i hvert fall helt avhengig av denne når jeg strikker. Man bruker det både til opplegg mellom hjelpegarn/hovedgarn, til strikking av kanter og biser, og til hjelp når man feller av med hjelpegarn. I denne videoen viser jeg hvordan man bruker nylontråd til å strikke en pen kant som kan passe like bra på et pledd eller sjal, som en kant på et skjørt.
Pris: 25 kroner for en og 99 kr for en pakke med 5 nylontråder (som vist på bildet).
I tillegg til dette har jeg tenkt på å ta inn flere av disse softbagene jeg blogget om for noen uker siden. Jeg hadde 4 softbager til salgs ved forrige handel, og disse forsvant i løpet av 2 dager. Jeg tar gjerne imot forhåndsbestillinger av disse, slik at jeg vet hvor mange jeg skal bestille – og for å forsikre deg om at du får en. De forsvant, som sagt, veldig fort sist.
. Du kan forhåndsbestille ved å kontakte meg.
Pris: 499 kr.