Referat fra strikkemaskintreffet 30. januar 2016


IMG_1360 copyNå har det snart gått en måned siden forrige strikkemaskintreff, men dagen ligger fremdeles i hukommelsen som en virkelig hyggelig og givende dag.

For min del startet det hele litt VEL dramatisk.. Kvelden før gikk nemlig min mann for å legge seg i 20-tiden. Når klokken hadde passert 21 sendte han melding til meg på telefonen: «Det går ikke så bra..». Det viste seg at han hadde fått omgangssyken, av alle ting. Jeg fikk full panikk, og så for meg at jeg skulle forsøke å kontakte 14 mennesker via facebook og mail en fredagskveld for å avlyse treffet. Jeg hadde bare telefonnummer til en av de som skulle delta. Men heldigvis gikk alt greit til slutt. Mannen min ble frisk nok til å passe alle barna på lørdagen, og ingenting ble avlyst. Men jeg har notert bak øret at jeg skal ha telefonnummer fra alle deltakerne neste gang jeg arrangerer treff 🙂

Denne gangen var det 14 påmeldte på treffet, og det er veldig gøy at det er så mange interesserte. Siden flere av disse deltakerne var nybegynnere, bestemte jeg meg for å ikke ta med strikkemaskin selv. Jeg ville være tilgjengelig for å veilede og hjelpe de som trengte det. I tillegg til dette fikk jeg en hyggelig mail kvelden før treffet. Det var ei som ønsket å delta, men hun ville ikke ha med seg strikkemaskin. Hun ville være der for å være sosial – og ikke minst ønsket hun å hjelpe med veiledning til de som trengte det. Jeg er utrolig takknemlig for at hun kom – for med 13 strikkemaskindamer, inkludert noen veldig ferske som trengte mye hjelp, var det mer enn nok å henge fingrene i for oss begge.

IMG_1353 copyDe som deltok var av alle slag. Helt fra en helt rykende fersk nybegynner på en Silver Reed LK150, til de mer erfarne på elektroniske maskiner (SK840). Resten hadde hullkortmaskiner. Noen strikket på litt eldre utgaver (knitmaster/brother), men de fleste hadde Silver Reed  SK280. I tillegg til å jobbe med teknikker på strikkemaskin, ble det brukt en del tid på DesignaKnit, for de som brukte det.

Planen min var å gruppere alle som brukte relativt samme type maskin, slik at de kunne hjelpe hverandre så godt de kunne. Dette fungerte over all forventning. Alle var mer enn villige til å hjelpe de som trengte hjelp, og stemningen var veldig bra.

Jeg vil også gjerne nevne litt om alder denne gangen. Fordi ofte når jeg forteller jevnaldrede at jeg strikker på strikkemaskin, sier de gjerne noe i nærheten av dette: «Å, gjør du det? Ja, det gjorde bestemor også». Altså er det mange som kombinerer strikkemaskin med eldre mennesker, og slik har det nok også vært i mange år. Men slik er det ikke lengre. I dag finner man strikkemaskinfolk i alle aldre (og kjønn, for den saks skyld), og da er jeg glad for at det blir representert folk i alle aldre på treff som dette. Det er kjempebra at de som har strikket på strikkemaskin i «en mannsalder», kan være med å veilede de yngre og mer uerfarne.

Agendaen for dagen var strukturstrikk, og vi fokuserte på fangmønster, løpemønster, vevmønster og norsk mønster. Jeg hadde planlagt at vi skulle strikke kjøkkenkluter slik at vi slapp det litt kjedelige temaet «prøvelapper». Det ble også produsert noen få kjøkkenkluter, men det ble nok likevel produsert mest prøvelapper. Men som vi så godt vet – en prøvelapp er en viktig del av arbeidet, og jeg tror ikke noen av oss egentlig har noe imot å strikke noen prøvelapper. I hvert fall ikke når hovedfokus er å lære seg nye teknikker.

Her er en presentasjon av noe av det som ble produsert i løpet av dagen:

Produktive folk! 🙂

Timene avsatt til strikkemaskintreffet forsvant i en ekspressfart, Med magene fulle av nøtter, frukt og sjokolade, takket vi for oss når klokken nærmet seg 16. Samtlige av de jeg pratet med når vi avsluttet for dagen, var interessert i å komme på det neste treffet. Dato og innhold blir annonsert på bloggen og på facebookgruppen «Strikkemaskinfolk i Rogaland». Sannsynligvis vil det bli arrangert i slutten av april/begynnelsen av mai på Sola Kulturhus.

Jeg håper pilen fortsetter å peke oppover når det gjelder antall deltakere på treffet! Hjertelig velkommen til alle interesserte – uansett alder, kjønn, strikkemaskintype eller hvor mye erfaring du har! Jeg gleder meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.