Nytt plagg til husets ballerina


IMG_2871 Det er ikke vanskelig å tilfredsstille ei jente som liker å være «ballerina». Hun vet nok ikke helt hva det innebærer å være ballerina, men hun skjønner godt at det har noe med dansing å gjøre. Har du sett noe søtere enn en 3-åring som later som om hun er en ballerina? …det har du sikkert, men det er ganske søtt dette også… 🙂

Etter Stoff & Stils mening, skal dette være en tunika. Men jeg er ikke helt sikker på om det er en tunika, sommerkjole eller nattkjole. Litt for lang til å være tunika, og litt for vid for å være nattkjole. Plagget er søtt og herlig for ei jente som liker å danse, men fryktelig upraktisk for ei jente som liker å leke. Så fort hun skal gjøre noe annet enn å danse, vil hun ha den av seg – for alt stoffet på kjolen kommer fort i veien for et aktivt barn. Pytt sann. Alt kan jo ikke passe helt perfekt!

IMG_2865Kjolen er sydd etter mønster fra Stoff & Stil. Ofte har de to mønster i et «hefte», og dette er et av de tilfellene. Tightsen jeg har blogget om her og her er tatt fra samme mønsterhefte. Kjolen er en herlig kombinasjon av søm etter mønster, redesign og egen fantasi. Det stripete stoffet på sidene av kjolen er en pensjonert herreskjortet fra min mann. Grunnen til at jeg brukte dette til en barnekjole var fordi jeg har sett på Det store symesterskapet, og blitt fasinert over hvor mye et plagg kan forvandles ved hjelp av litt kreativitet. For eksempel  når de skal lage en sexy dametopp av en felleskjøpetdress. Da måtte jeg vel klare å få noe feminint ut av min manns avdanket herreskjorte?

Om jeg lykkes.. Vel – det ble nå til slutt et plagg som kan brukes når vesla vil leke ballerina. Men om det blir en godt brukt sommekjole denne sommeren, vel, det tviler jeg noe på. Morro var det i hvert fall, med en utfordring utenom det vanlige.

IMG_2867

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.