Mariuspledd


IMG_0234Noen har spurt meg «hvordan orker du alt håndarbeidet og bloggingen når du har tre små barn?». Svaret på det er at håndarbeid er en nødvendighet. Det er rett og slett ved hjelp av håndarbeidet jeg unngår å bli gal! For man kan virkelig «go crazy» inni mammabobla, som man unektelig er i når man går hjemme i permisjon. Jeg og min man har vært så dumme å slå oss ned milevis fra familie, og derfor er barnevakt og avlastning et ukjent begrep for oss. Vi trives og har det godt, misforstå meg rett, men jeg er nok litt fastlåst i mammabobla.

Den beste avkoblingen jeg har er håndarbeidet og bloggen. Med håndarbeidet kan jeg være kreativ, fordype meg i farger, mønster og fasonger – og glemme alt som heter babygulp og bleieskift. Jeg kan være stolt av det jeg har laget, og glede meg over nye utfordringer jeg kan kaste meg over. Håndarbeidet motiverer bloggingen, og bloggingen motiverer håndarbeidet. Dette går hånd i hånd, og jeg liker kombinasjonen.

IMG_0239Det som fasinerer meg er at bloggen på mange måter styrer den retningen jeg tar. Hvis jeg ikke hadde blogget, hadde jeg selv alltid bestemt hvilke prosjekter jeg skal ta fatt på, uten særlig påvirkning fra andre. Men siden jeg begynte å blogge litt mer aktivt, har dette endret seg. Jeg har fått noen oppdrag i det siste, og det har fått meg til å ta fatt i prosjekter som jeg ellers aldri ville ha gjort. Da har jeg også lært ting jeg ellers aldri ville ha lært. Og jeg simpelthen elsker utfordringer som dette, der jeg kan gjøre noe nytt og spennende.

Denne gangen handler det om et vennepar som nylig har kjøpt ei hytte. På hytta har de gått for Marius i alle former og fasonger: kopper og krus, håndklær og kluter og det som tenkes kan – alt i hvitt, blått og rødt mariusmønster. De hadde fått et håndstrikket putetrekk i dette mønsteret, og da fant de ut at de gjerne ville ha et matchende pledd, hvilket sannsynligvis var et litt for ambisiøst prosjekt for denne håndstrikkeren. Så de tok kontakt med meg, og jeg tok utfordringen på strak arm!

De skal ha to pledd, og nå er det første ferdig. Jeg måtte strikke to lengder og sy det sammen på midten på denne måten, hvilket fungerte veldig bra, til og med der det var mønster. Dette skal være et godt og varmt pledd som de kan kose seg med utover høsten. Håper jeg, iallfall!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.