2 unike mariusgensere i 100% kasjmir


IMG_3385Jeg fortalte før sommerferien at jeg ville pakke med meg kasjmirgarn og strikkepinner til feriestrikkingen. Det gjorde jeg også, men det er svært lite på bloggen som bærer preg av at jeg har gjort det. Det har flere årsaker – en er at det er fryktelig travelt med tre små barn. Jeg fikk ikke strikket halvparten av det jeg hadde planlagt. En annen årsak var jo dette hersens været. Når det er fint vær ute, og ungene plasker i badebassenget, kan jeg finne meg en plass i skyggen og finne frem strikketøyet. Men når det regner ute, og ungene vil ut.. Da må dresser og støvler på, ja, til med luer må finnes frem, og da kan jeg nesten ikke sitte å strikke. I regnværet…

Uansett fikk jeg strikket litt. Jeg strikket denne vanvittige flotte genseren etter et av Leila Hafzi-heftene fra Sandnes Garn i dobbel tråd 100% kasjmir. Jeg må si at jeg aldri har hatt på meg en slik deilig genser noen sinne. Varm som ull, men den er myk som bomull. Det er et helt kløfritt garn, også har den en enorm evne til å tilpasse seg til kroppens temperatur. Når det er kaldt, og til og med når det blåser, så holder den varmen helt utrolig godt. Når det er varmt, og man kanskje er innendørst, så er plutselig genseren litt sval. Det vil si – noen ganger er det selvfølgelig godt å rive den av seg, når man blir fryktelig varm. Men jeg har aldri hatt et ullplagg på kroppen som har vært så behagelig. Jeg har brukt den masse i sommer, og den blir nok brukt masse i vinter også. Og til slutt: garnet holder seg veldig bra. Bittelitt nupping har det blitt, men til en godt brukt ullgenser å være, uten nylonforsterning eller superwashbehandling, synes jeg garnet holder høy kvalitet. Det er bare en bakdel å nevne – og det er at den har strekt seg litt i formen. Den var litt trang da den var ferdigstrikket, i dag er den litt løs. Men den har funnet sin form nå, og har sluttet å endre seg. Formen er fremdeles veldig bra, men den har utvidet seg noe.

En kasjmirgenser hiver man ikke i vaskemaskinen! Så jeg lurte litt på hvordan det kom til å bli når genseren trengte en vask. Etter noen dager med hardt bruk av genseren, har jeg hengt den opp på en kleshenger på et luftig og kjølig soverom, eller eventuelt ute, hvis det er vær til det. Der har den fått henge et døgn eller to, slik at ullen får «rense seg selv». Genseren lukter ikke skittent eller svette, enda jeg ikke har vasket den i vann ennå. Genseren føles ren og ser ren ut. Den dagen jeg søler en kopp med melk i fanget må den selvfølgelig håndvaskes, men enn så lenge fungerer «selvrens» helt utrolig bra!

Vel. Tilbake til fritidssysselene mine i sommer. For jeg strikket nemlig mer enn en genser. Jeg strikket tre! To av de har latt vente på seg i håndarbeidskisa mi alt for lenge, men nå kommer de frem i lyset.IMG_3390

To mariusgensere i størrelse 9 måneder ble også til! En rosa/hvit og en blå/hvit. Begge genserene er håndstrikket i 2 tråder 100% kasjmirgarn (2/26). Jeg brukte strikkepinne 2 til vrangborder og 2,5 til glattstrikk. Strikkefastheten er omtrent den samme som Lanett, og oppskriften jeg har brukt er ment til Lanett.

Oppskriften er hentet fra dette heftet fra Sandnes Garn.

Genserene vil jeg snart legge ut for salg. Følg med på salgsbloggen min. Om du ønsker å kjøpe garn av meg, slik at du kan strikke genseren selv, les mer her.

IMG_3391

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.