Lue til gubben


En gang i mellom kommer gubben til meg og bestiller en lue for vinteren. Den skal alltid være i vrangbord med et fleecelag innerst. Det er ikke mye strikkede ting gubben har lyst på, så når han først spør meg om noe, så er jeg ikke så vanskelig å spørre 🙂

Sist jeg strikket lue strikket jeg i vrangbord på pinne 2. Puh… For et arbeid, sier jeg bare. Og gubben likte ikke lua en gang.. Så denne gangen var jeg fast bestemt på å få dreisen på vrangbordapparatet på strikkemaskinen, og bruke denne til å strikke lue.

Siden jeg ikke hadde brukt vrangbordapparatet noe særlig før, måtte jeg prøve og feile litt. Første forsøk ble ikke helt vellykket. Den ble alt for liten, så liten at jeg håper jeg kan klare å få noe fornuftig ut av den, som en barnelue, med litt heklet pynt på. Bilde kommer etterhvert hvis jeg får det til 🙂 Etter å ha gått igjennom Ribber lesson 1, 2 og 3 av Diana Sullivan på YouTube (anbefales!), forstod jeg plutselig mye mer, og bruksanvisningen som følger med strikkemaskinen min virket plutselig fornuftig – det sto ikke på gresk lengre 🙂

IMG_00000081Etter litt reaserch ble lueforsøk nr 2 meget vellykket. Lua er strikket i Lanett Superwash med ribbestrikk på annehver nål på strikkemaskinen. Jeg klippet et passende fleecestykke fra et pledd (ble litt tykt, men resultatet ble jo en veldig god og varm vinterlue), og sydde det fast innerst. Gubben ble fornøyd, og jeg er litt stolt for endelig å få til ribbestrikkeren på strikkemaskina for første gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.