Jevnlig vedlikehold av strikkemaskinen


IMG_0637Da jeg kjøpte strikkemaskinen husker jeg at jeg reagerte på at jeg ble så skitten på fingrene når jeg brukte den. Det var så mye olje overalt. Den gangen hadde jeg ikke peiling på hvordan jeg skulle vedlikeholde strikkemaskinen, og mens oljen gradvis forsvant, glemte jeg dette helt bort.

Helt til en gang jeg hadde utfordret strikkemaskinen til det ytterste med et litt vel tykt bomullsgarn. Sleden var nesten ikke til å få flyttet på, så treigt gikk det etter hvert. Jeg trodde jeg hadde ødelagt strikkemaskinen, og at den burde hatt seg en tur på service. Jeg tok kontakt med fruen jeg hadde kjøpt strikkemaskinen av for å finne ut av hvor gammel maskinen var. Hun kunne fortelle meg at den ikke var mer enn et år da jeg kjøpte den, og at den nesten ikke hadde vært brukt. Hun kom samtidig med noen tips: «vær flink med å bruke olje, og voks garnet, så går nok sleden lettere».

Da gikk det et lys opp for meg. OLJE, JA! Den hadde jeg kastet… Det hadde gått hull på flasken, og det var søl overalt, så jeg kastet den. Men jeg tenkte at symaskinolje burde fungere, og det gjorde det absolutt. Og etter  at jeg hadde påført litt olje på de riktige plassene, fungerte jo strikkemaskinen igjen!

Siden den tid har jeg forsøkt å være flinkere med jevnlig vedlikehold på strikkemaskinen. For hver gang jeg er ferdig med et prosjekt, tar jeg frem olje og støvsuger for å rengjøre og klargjøre til neste prosjekt. Hvis man er flink til dette, vil levetiden på strikkemaskinen være betydelig lengre.

Hvis du vil lese litt om hvordan du bør vedlikeholde strikkemaskinen etter daglig bruk, les her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.