Hvordan overføre masker fra hovedapparat til ribbapparat


Da jeg kom stolt hjem med min nye (brukte) strikkemaskin for et par år siden, hadde jeg virkelig ikke peiling på hva jeg dreiv på med. Bruksanvisningen skjønte jeg ingenting av, så den var ikke til hjelp.. Det er ofte slik at folk som skriver bruksanvisninger kan mye om emnet, og da blir bruksanvisningen ofte slik at du må kunne litt for å forstå hva som står skrevet.. Jeg har møtt på slike bruksanvisninger i flere sammenhenger, og det irriterer meg til stadighet..

Min løsning var å surfe på nettet for å finne ut hva jeg skulle gjøre, og youtube ble redningen. Det er ikke mange norske nettsider som kan hjelpe en fersking på strikkemaskin, så litt av målet med min blogg er nettopp det, å kunne hjelpe dem med lite erfaring til å forstå oppskrifter, og generelt få litt hjelp. De erfarne på strikkemaskin vil se at oppskriftene mine er notert annerledes enn de vanligvis gjør. Jeg skriver oppskriftene mine slik av to grunner: den ene er at jeg så og si aldri har lest en ordentlig strikkemaskinoppskrift, og derfor ikke kan språket. Den andre årsaken er at jeg gjerne vil gjøre oppskriftene lett forståelig for alle, også nybegynnere.

Mine youtubevideoer har derfor fått et lite mål: I oppskriftene jeg deler, linker jeg instruksjonene i oppskriften til videoene, slik at de som leser oppskriften kan få en visuell hjelp hvis de trenger det.

I dag har jeg publisert en video som viser hvordan du overfører masker fra hovedapparatet til ribbapparatet.

This blog is about all the things I do with a needle and thread in different variations. But it is also about making the knowledge about this available to others like me. Especially for the people that have a knitting machine. When I was new on the knitting machine, I didn’t know where to start or where to get help. The manual didn’t help, and no Norwegian webpage could help me. The solution was youtube, actually! And when I got to know the knitting machine a little better, the manual started to make sense. Today I know a little more than I knew a couple of years ago, and for a while now, I have made youtube videos about tips and techniques. I do this mainly for two reasons: one reason is because I need to remember how to do things. I still watch my own youtubevideos when I have forgotten something. It is much easier than reading the manual 🙂 The second reason is that I make instructions on how to make sweaters, gloves, hats, and so on. In these instructions I link to some of the youtubevideos, to make a visually help for those who need it. 

Today I have published a new video. This shows you how to transfer stitches from the main bed to the ribber.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.