Hullkort + prøvelapper = Kjøkkenkluter


IMG_9308Det er så populært å sy eller hekle sine egne kjøkkenkluter for tiden. Jeg har sett på det som litt «unødvendig» arbeid, fordi man bruker en del tid med strikketøyet eller hekletøyet for å få noe fint, også skal man bare bruke det som en vaskeklut..? Nei, det har ikke vært helt riktig, synes jeg.

MEN… Jeg jobber som kulturskolelærer, og da jeg gikk gravid med tvillingjentene og snart skulle ut i permisjon, fikk jeg gaver av noen av elevene mine. En av elevene kom med en glasskål med en hjemmestrikket klut oppi. Denne kluten har en kjempegod oppsugingsevne, den er lett å vri relativt tørr, den tørker fort og blir sjeldent «sur», og jeg liker den rett og slett veldig godt! Så tusen takk til den mammaen som strikket denne kluten til meg 😀 Jeg er nå «omvendt»!

Jeg har MASSE Mandarin Petit i garnlageret mitt, og jeg har den siste uka tatt en liten brøkdel av dette garnet, øvd meg på hullkort, og produsert litt kjøkkenkluter. Jeg har begynt på en slags «database» på bloggen, med oversikt over hvordan de forskjellige hullkortene ser ut med de forskjellige teknikkene, og skrive opp strikkefastheten. Da blir det enkelt å bla seg frem til et mønster man har lyst til å bruke, når man vil ha litt struktur på for eksempel et skjørt eller et babyteppe.

Gå til menyen øverst, og se på Strikkemaskin -> Hullkort. Her ser du de fire forskjellige metodene vi har med strukturstrikk på strikkemaskinen (uten ribbapparat). Hullmønster, fangmønster, løpemønster og vevmønster. Ikke alle prøvelappene ble like vellykkede, men det er vel ikke bedre å vente når det er første gang jeg prøver dette. Fangmønster og løpemønster ble bra, men vevmønster og hullmønster var jeg ikke så veldig fornøyd med. Det ble mye feil i mønsteret på vevmønsteret, og på hullmønsteret valgte jeg rett og slett litt feil type garn. Jeg skriver det opp i bloggen, slik at jeg ikke skal gjøre samme feil igjen neste gang. Det venter en sommerferie rett rundt hjørnet, så det kan ta et par måneder før jeg prøver igjen. Og det er mye som kan bli glemt på den tiden 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.