Hague Linker


instEn linker er en maskin som hjelper deg med å montere strikketøyet ditt. I stede for å sitte møysommelig med nål og tråd, og sy i timesvis, trer du kantene på strikketøyet over en haug med nåler, og lar maskinen sy for deg. Hvis du er nøye med å montere plaggene riktig, får du ikke bare en pen og profesjonell montering, men også en lynskarp nøyaktighet som jeg må innrøme at forbløffet meg.

Jeg har hatt lyst på en linker lenge. Da jeg kjøpte den første strikkemaskinen min for et par år siden, solgte hun også en linker – som jeg ikke kjøpte. Jeg vurderte det, men tenkte at jeg ikke hadde behov for noe slik. Det hadde jeg heller ikke på den tiden. Jeg var milevis fra å kunne nok om strikkemaskinen til å ha behov for hjelp til monteringsarbeidet. Men nå har det gått noen år og mange timer ved strikkemaskinen, og da har også behovet og ønsket om en monteringsmaskin/linker økt.

Å bruke ordet «behov» når man snakker om en monteringsmaskin, er vel kanskje drøyt. I hvert fall når man tar utgangspunkt i mitt produksjonstempo, som er langt fra høyt. Å sy med nål og tråd fungerer jo utmerket, og resultatet blir veldig bra. Men likevel… Det er så uendelig kjedelig! Så da jeg så at det dukket opp en Hague Linker på finn.no, like i nærheten av der jeg bor, med en kjent adresse og et kjent telefonnummer, klarte jeg ikke å dy meg lengre. Tilfeldigheten ville ha det slik at samme fruen jeg kjøpte strikkemaskinen av for to år siden akkurat hadde lagt ut sin Hague Linker for salg. Akkurat den samme som jeg sa nei til å kjøpe for to år siden. Jeg tok kontakt, gav henne et bud, og hun sa ja. Hurra!

IMG_1212Jeg var spent på hva denne maskinen ville klare. Jeg visse den skulle duge bra til gensere, men jeg var spent på hvor lang tid det ville ta å montere. Jeg har akkurat strikket en islender, og for en gang skyld gledet jeg meg til å montere. Og det gikk i en fei! Det ble kommentert på en facebookgruppe jeg er med i, at det ikke blir nøyaktig nok med en slik monteringsmaskin, og at det blir bedre med nål og tråd. Det stemte ikke for mitt vedkomne. Jeg har aldri hatt en slik profesjonell montering noensinne. Mye bedre enn min kløning med nål og tråd, det er helt sikker.

Neste prosjekt var jeg ennå mer spent på. Jeg har strikket mitt siste mariuspledd på en stund, og jeg hadde bestemt meg for å montere denne med maskinen og ikke for hånd. Jeg strikker nemlig pleddet i to deler, og syr de sammen til slutt. Jeg har brukt å sy med matress stitch, dette for å få en usynlig søm. Ville jeg klare å lage en usynlig søm med en monteringsmaskin?

IMG_1210Vel, du kan jo dømme selv. På bildet til høyre har jeg faktisk en skjøte. Loddrett igjennom den midterste firkanten. Montert med min fantastiske Hague Linker. Jeg er strålende fornøyd!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.