Fristende franske makroner 2


Den siste arbeidsdagen før jul kom jeg på jobb helt som normalt uten noen spesielle forventninger for dagen. Men det som møtte meg da jeg kom på jobb var en flaske med hjemmebrygget øl som det stod «God jul» på, avlevert fra en kollega. Jo lengre ut på dagen vi kom, dess flere gaver lå det på pulten min. At ingen fortalte meg at det var en vane at man gav hverandre gaver siste dagen før jul var egentlig ganske kjipt. Det var utrolig hyggelig å få gaver fra de andre, men nesten litt småflaut når jeg ikke hadde anledning til å gi noe tilbake. Likevel takket jeg for gavene, samtidig som jeg tenkte for meg selv at jeg skulle ta igjen når siste dagen før sommerferien stod for tur.

Da denne dagen nærmet seg begynte jeg å bake. Jeg hadde fått det for meg at jeg skulle gi mine kolleger franske makroner. Jeg simpelthen elsker de små syndige smaksbombene – men bakdelen er at de langt ifra er lette å bake. Jeg vet ikke hvor mange brett med mislykkede markoner jeg stekte før jeg endelig fant ut hvordan det skulle gjøres..

Oppskriften som resulterte i de aller beste makronene kommer fra Ida Gran Jansen sin blogg (link til makronoppskriften finner du her). Jeg farget makronene med farge fra wilton og kjøpte gaveesker fra denne nettsiden. Samlet sett ble det en fargerik smaksopplevelse jeg kunne tilby mine kolleger den siste dagen før sommerferien. Og ja, jeg laget en ekstra til meg selv. Pakket pent inn like fint som til de andre.   …fordi jeg fortjener det….   🙂

Hver av mine kollegaer skulle få en gaveeske som inneholdt fire ulike markoner med de følgende smakene:

Oppskriften fra Ida Gran Jansen sin blogg gir perfekte makroner hver gang HVIS du er nøye med målene. Jeg tenkte med meg selv på en av bakstene at «fire gram eggehvite fra eller til har vel ingenting å si». Men jo, det hadde det definitivt. Jeg merket stor forskjell på deigen, og stor forskjell på resultatet. VÆR NØYAKTIG, så blir det bra.

Oppskriften jeg har linket til ovenfor passer ganske perfekt til to brett med makroner. Kanskje rundt 50 skall, altså 25 makronpar (dette er et røft overslag, jeg telte ikke da jeg var ferdig).

Både makronene og fyllet er for øvrig perfekte til å hive i frysen. Jeg fryser ned skall og krem hver for seg, så tiner jeg og fyller med den kremen jeg har lyst på når jeg skal sette frem noe godt. Men husk på at makronene blir aller best om du fyller skallene kvelden før du skal servere. Da blir de myke og gode inni, men sprø utenpå.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Fristende franske makroner