En mislykket genser ble til en fanastisk hals


IMG_1267 copyDet er godt at mislykkede prosjekter ofte kan dras i havn med et godt resultat. Denne gangen var en slik gang.

Jeg fikk nemlig en bestilling på en genser for en tid tilbake. Den som skulle ha genseren ville at den skulle være så kløfri som mulig. Jeg, som er så heldig av å være i besittelse av flere typer nydelig kasjmirgarn, tenkte at det ikke trengte å by på problemer. Kasjmirgarnet er jo kløfritt. Problemet er bare at garnet er veldig tynt. Og jeg hadde tenkt å strikke etter en oppskrift som skulle strikkes med Mini alpakka fra Sandnes Garn, som er et helt annet type garn, og mye tykkere. Det førte til at jeg dro på en vandring fra butikk til butikk for å få tak i et relativt tynt bomullsgarn som jeg kunne kombinere med dette kasjmirgarnet. Til slutt fant jeg et garn jeg ble fornøyd med, og begynte med strikkingen.

Men jo mer jeg strikket, jo mer demotivert ble jeg. Ville strikkefastheten jeg hadde regnet ut stemme med oppskriften jeg hadde valgt? Ville resultatet bli bra? Var den ikke litt for liten? For hver runde jeg strikket ble jeg mer usikker, og til slutt måtte jeg gi tapt. Jeg la vekk prosjektet, og fortsatte heller på noe annet jeg hadde begynt på tidligere. Å strikke på noe som man er usikker på kommer til å passe til slutt er veldig umotiverende, og da er det nesten umulig å holde på!

Men plutselig en dag fikk jeg det for meg at jeg kunne bruke denne «genseren» til noe annet. Jeg tok frem prosjektet igjen, og felte av alle maskene. Da satt jeg igjen med en slags tube, og jeg fant ut at denne tuben kunne brukes til både litt av hvert. Blant annet ble det et lekkert tettsittende skjørt! Det kunne også brukes som en stroppeløs topp. Men til syvende og sist var det sesongens temperatur som avgjorde hva jeg brukte denne til. Med kuldegrader og stiv kuling ute blir det rimelig kaldt, og da er det godt å ha noe som varmer i hals og nakke.

For den som fryser mye ute kan et slikt prosjekt anbefales på det varmeste. Det blir din beste venn igjennom hele vinteren – i hvert fall hvis den er deilig og myk, og fremdeles god og varm fordi den inneholder kasjmir. Og på toppen av alt – den er helt kløfri! Det MÅ bare bli bra! 🙂

Halsen er strikket med dette garnet pluss en bomullstråd. Hele halsen er strikket med 2 rette og 2 vrange på strikkepinne 2,5.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.