Deilig sjal i 100% kasjmir


IMG_2374For en stund siden handlet jeg kasjmirgarn – 100% kasjmir. Garnet ble levert av DHL på døren, og jeg var helt vill i øynene da jeg fikk pakken. Jeg var ikke sen om å pakke ut garnet og sette meg ved strikkemaskinen for å lage en prøvelapp eller fem.

Dette er et veldig tynt og eksklusivt garn (2/26), såpass tynt at man blir fristet til å strikke med dobbelt tråd i strikkemaskinen. Men det hadde jeg bestemt meg for å ikke gjøre – for jeg ville beholde det florlette og likevel gode og varme resultatet som gis med å strikke med et slik tynt ullgarn.

Kasjmirgarnet er et veldig eksklusivt garn. Ullen kommer fra kasjmirgeita, som har en ekstra fin og luftig underull. Ullen kjennetegnes ved at den er god på å holde varmen når det er kaldt, men den virker også svalende når det er varmt. I tillegg klør ikke kasjmirull når den er rett mot huden.

IMG_2378Dette sjalet er strikket med spenning 2.1 på Silver Reed SK280, og resultatet var utrolig! Hvor stor størrelse jeg fikk på sjalet, sammenliknet med sjalets vekt, var nesten urealistisk! Lett og luftig? Ja, absolutt!

Jeg kommer til å legge ut både sjal, oppskrift, og garn til salgs i nettbutikken min om ikke lenge. Følg med på bloggen, så vil du bli informert!

Til tross for at bildene er av meg med det fjonge sjalet rundt halsen, er det slett ikke jeg som er eier av dette sjalet lengre. Min kjære mor har bursdag i dag, og dette ble overlevert til henne for noen dager siden. Er det noen i denne verden jeg vet elsker å ha et sjal rundt halsen, så er det henne. Håper det blir masse brukt, og at hun liker både form og farge på sjalet.

GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN, KJÆRE MOR!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.