Dåpskjole


IMG_8429Ja, da tror jeg at jeg har gjennomført det mest artige håndabeidsprosjektet ever. Vi har en dåspkjole som går i arv, men det er ikke mange som tenker på å lage/kjøpe TO dåpskjoler på en gang, sånn i tilfelle det kommer tvillinger i familien en gang, liksom. Så vi var en dåpskjole i manko. Tvillingene var bare et par uker gamle da jeg tok den samme turen til Sandnes Garn fabrikkutsalg på Ganddal, som jeg har gjort så mange ganger før, for å kjøpe oppskrift og garn. Garnvalget falt denne gangen på Mandarin Petit, et garn i 100% bomull som jeg liker godt, og har brukt mye.

Det var mer arbeid enn jeg hadde trodd, og en stund var jeg usikker på om jeg kom til å rekke å bli ferdig før dåpen. For man skal ikke bare strikke kjolen. Man skal strikke krage og lue i tillegg. Man skal montere kjolen. Også må man jo ha underkjole, og da må man kjøpe stoff og sy den. Ferdig nå? Nei. Jeg ville gjøre kjolen litt mer spesiell og montere blomster på, og selvfølgelig må man ha silkebånd. Og sistnevnte var ikke lett, faktisk. På tredje forsøk fant jeg silkebånd i den fargen jeg var ute etter. Siste hånd på verket gjorde jeg faktisk dagen før dåpen, og det var å feste silkebåndene.

Rart, egentlig, å bruke så mange timer på denne flotte kjolen. Så blir den brukt i max 2 timer. Håper kjolen en gang vil gå i arv, slik at flere familiedåpsbarn vil bruke denne en gang i fremtiden!

Oppskriften er hentet fra Sandnes Garn Tema 02 Dåp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.