Å være storesøster til tvillinger


IMG_2445Min eldste datter ble storesøster for litt over et år siden. Mange lurer på om det har vært mye sjalusi og slik i forbindelse med det, og når jeg skal svare må jeg tenke litt etter. Selvfølgelig har det vært litt sjalusi, men ikke så fryktelig mye – egentlig overraskende lite. Noe av årsaken til det er nok at jeg har vært hjemme med barna så lenge, og at hun har følt seg prioritert til tross for to nye babyer. Godt samarbeid mellom meg og min mann har nok vært en vesentlig faktor for trivsel i hjemmet!

Vanligvis er det slik at de små hermer etter de store. Men her i huset er det de store som hermer etter de små. Olivia (den eldste) river av seg alle klærne og løper for å finne nattkjolen sin i full hast, når hun ser at vi tar nattøy på tvillingene. Hvis de har nattøy på, skal også hun ha det.

Olivia hater å bade. Hun er livredd for å få vann i ansiktet (det er IKKE gøy å vaske håret på den jenta!). Men hvis en av tvillingene sitter i balja og plasker, DA vil Olivia også bade. Opp i balja med begge to. Armer og ben om hverandre, for det er ikke spesielt god plass til to barn der… Villig vasker hun sin lillesøster, og aller mest stas er det å vaske håret hennes (som hun hater så intenst å vaske selv!).

Hvis tvillingene herjer, vil hun herje. Hvis tvillingene sitter på fanget, vil hun det samme. Hvis tvillingene får noe å gjøre, noe å leke med, noe å spise på – skal hun også ha. Selvsagt er ikke dette noe spesielt, slik er det sikkert i mange familier. Men det er fint å observere hvordan ting endrer seg her hos oss. Tvillingene var babyer for ikke så lenge siden. Nå er de barn. Olivia hadde ikke søsken, plutselig kom det to. Det er nok ikke bare-bare å takle. Men Olivia er omsorgsfull, irriterende, morsom, kosen, leken og artig, alt på en gang, akkurat slik barna skal være.

Da tvillingene hadde på seg sine nye skjørt jeg blogget om for noen dager siden, var Olivia helt fortvilet fordi hun ikke hadde sitt skjørt på seg. Det hadde jeg gjemt vekk, fordi jeg ikke var helt ferdig med det – det manglet strikk i livet. Hun ble helt fra seg – for hvis tvillingene fikk være ballerina skulle jammen hun også være det.

Jeg ble til slutt ferdig. Så nå kan de leve lykkelige videre i full harmoni 🙂

Skjørtet er sydd i mønster fra Heilt spesiell og Jubel. Merkelappen som er sydd på skjørtet har jeg kjøpt på wunderlabel.se

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.