Bursdagsgave til venninne


Ei god venninne av meg hadde nettopp bursdag. Lenge har jeg lurt på hva jeg skal kjøpe til henne.. Helt til det plutselig slo meg – selvfølgelig må jeg strikke noe! 🙂

Jeg dro, som jeg har gjort så mange ganger før, ivrig avgårde til Sandnes Garn Fabrikkutsalg på Ganddal, og lette etter et fint garn jeg kunne bruke til å strikke sjerf og lue.

IMG_00000106

Valget falt på et garn som heter Catena. Et nydelig, mykt og deilig, men dog veldig tykt ullgarn. Vel hjemme var jeg raskt i gang… Med hva…? Hvilken oppskrift passer til et garn som dette? Hvor stramt bør jeg strikke. Hvor langt holder egentlig 3 nøster med dødstykt garn? Jeg begynte på skjerfet, og rakket det opp igjen. Jeg begynte på et forsøk nr. 2, og rakket også det opp igjen. Tredje forsøk ble det beste, og jeg kunne til slutt si meg fornøyd. Jeg brukte denne oppskriften og strikket veldig løst. Noe jeg ikke liker, men må man så må man. Det får være grenser for hvor tykk klump med sjerf man ønsker å ha i halsgropen..

IMG_00000104

Den tilhørende luen strikket jeg etter en oppskrift fra en strikkebok jeg har. Jeg måtte halvere maskene i forhold til oppskriften for å få luen til å bli nogenlunde fin i strørrelsen. Luen har jeg strikket før, så jeg håpte at lua kom til å bli fin, hvis bare pinner/garn passet til antall masker. Det gjorde det heldigvis, og resultatet ble slik..

Nå kan høsten bare komme, for min venninne skal hverken bli kald på ørene eller rundt halsen 🙂

Oppskriften på baskerluen er hentet fra «Strikking – Gammel teknikk i ny design» av Lilly Secilie Brandal og Bente Myhrer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.