Bokmerker i hardangersøm og nupereller – Giveaway dag 4 av 5 4


IMG_9145En som driver på med håndarbeid må være ganske tålmodig. Hvis du skal strikke en genser, er det ikke sikkert at du får strikket ferdig vrangborden en gang, før kvelden er kommet. Neste dag begynner du kanskje så vidt på mønsteret. Før du vet det har det gått en uke eller to, og du har ennå ikke begynt på armene. En dag puster du lettet ut og tenker at «Endelig, nå er genseren ferdig». Men du må fremdeles montere genseren. Frem med symaskinen. Så må alle millioner av tråder festes, sømmer sys sammen osv. Det er en lang prosess å få ferdig en genser.

Men jeg møtte på noe håndarbeid som VIRKELIG var utfordrende for tålmodigheten min. Hardangersøm! Min kjære Gommo (bestemor) har drevet på med hardangersøm i alle år. Det er ikke begrensninger for hva hun får til, små løpere, store duker, alterduker til den lokale kirken, dåpskjoler. Den dama imponerer meg! For noen år tilbake fant jeg ut at jeg også skulle prøve meg på hardangersøm. Jeg satte i gang med å sy denne duken, og tenkte at det ikke var alt for utfordrende. Selve teknikken har jeg lært fra Gommo, så det var ikke noe problem. Men for et arbeid! Jeg brukte 6 måneder på å få ferdig duken, og jeg har aldri påbegynt et nytt et, for å si det sånn! Så til alle damer der ute som broderer: jeg er YTTERST imponert over tålmodigheten deres!

IMG_9141Når det kommer til nupereller, så utfordrer det tålmodigheten på annet vis. Vi som strikker/hekler er vant til at hvis vi gjør noe feil, så kan vi rekke opp igjen, og gjøre det om igjen. Men når man slår nupereller så lager man egentlig knuter. Og gjør man feil på en nuperelle-duk har du et livslangt prosjekt forran deg hvis du skal knyte opp knutene. Dette er nesten umulig. Nei, i nuperelleverdenen må man klippe av det som er gjort feil og feste tråder på nytt. Her må man ha tunga beint i munnen og unngå å gjøre feil..! Men når det er sagt synes jeg nupereller er på kanten til kunst. Det er utrolig nydelig! Skulle ønske jeg hadde tålmodighet til å drive mer med dette..!

Dagens giveaway er to bokmerker i hardangersøm og to bokmerker i nupereller. Jeg antar det vil passe perfekt for enhver håndarbeiderfrue (eller mann) som har flere prosjekter på gang. Da må man ha bokmerker i de forskjellige bøkene 🙂

Vil du vinne disse bokmerkene? Skriv en kommentar i kommentarfeltet nedenfor, så blir du med i trekningen førstkommende mandag.

Mer om giveawayen kan du lese her..

IMG_9150 IMG_9148


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Bokmerker i hardangersøm og nupereller – Giveaway dag 4 av 5

  • Ingunn Innleggsforfatter

   Ja, det er ikke så mange som slår nupereller lengre, iallfall ikke av den yngre generasjonen.. Jeg skulle gjerne gjort det mer, hadde det ikke vært så tiltak å holde på med.. :-/

 • Nina Renstrøm

  Å så lekre 🙂
  Nupereller er jo så gøy! Mange år siden jeg slo noen, men så vakkert 🙂
  Og det fins jo ikke noe vakrere enn Hardangersøm… Nydelig 🙂
  Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min 🙂
  Håper du får en herlig kveld 🙂

  • Ingunn Innleggsforfatter

   Takk for det! Nupereller er gøy, ja. Og hardangersøm er nydelig, helt enig. Synd det ikke blir mer «tålmodighetsarbeid», kanskje et prosjekt for sommerferien…? 😉