Bleiebukser – Giveaway dag 3 av 5 2


IMG_9135Da jeg fikk min første datter i 2011, var jeg fast bestemt på å prøve bleiebukser. Jeg klippet opp en haug med egnede bomullslakner og liknende, og hamstret inn gas-kluter fra Jysk. Også strikket jeg mine egne bleiebukser som jeg satt inn med lanolin. Planen var klar, nå ventet jeg bare på barnet.

Barnet kom. Og bleiene måtte skiftes. Men mannen min ville ikke skifte tøybleier. Hver gang det trengtes bleieskift, og han var nærmest babyen, kikket han på bleiebaken og sa litt bebreidende til meg: «Hun har på seg tøybleie», også ville han ikke skifte. Hvis hun hadde på seg vanlig bleie, derimot, var det ikke noe problem.

Jeg holdt på en stund med disse tøybleiene. Men bleiebuksene i ull ble jeg aldri helt fortrolige med. De holdt tett, utrolig nok. Og at man kan «lufttørke dem rene» funket overraskende bra. Men det ble jo til slutt sommer, skal virkelig denne babykroppen ha på seg DET laget med tøyblerier PLUSS en bukse i ull? Det må jo være kjempevarmt!? Og ikke minst, når man først har brukt disse bleiebuksene en stund, føler man et stort behov for å vaske de. Og når man i ammetåka, litt lei av å vaske tøybleier, hiver bleiebuksa i ull i vaksemaskinen.. Jo.. Da krymper den og blir ubrukelig.

Etter jeg gjorde det en gang, var det slutt på alle bleiebuksene i ull. Jeg kjøpte en del bleiebukser i vannavstøtende stoff i stede. Blant annet brukte jeg Thirsties, hvilket jeg var mye mer fornøyd med. Hiv det i vaskemaskina, og ferdig med det!

Så ble jeg gravid. Med tvillinger! Tre bleiebarn på en gang! Tøybleier? GLEM DET!! Når søppelfolka tømmer søppla vår må de tro vi ikke gjør annet enn å skifte bleier. Sikker 75% av avfallet vårt er bleie-relatert.

IMG_9133Men nok om det. Jeg laget 7 bleiebukser da jeg var gravid med den første jenta mi. Jeg brukte (og kastet) 4 av dem. Det vil si at jeg har tre ubrukte bleiebukser, ferdig satt med lanolin, til dagens giveaway. To av buksene er hakket og en er strikket. Den lilla er i størrelse small (nyfødt), og den blå i størrelse medium og den fargesprakende i størrelse large (1 år?).

I tillegg til disse tre bleiebuksene i ull, hiver jeg med en ubrukt thirsties i størrelse small (3-8 kg).

Vil du vinne disse bleiebuksene? Skriv en kommentar i kommentarfeltet nedenfor, så blir du med i trekningen førstkommende mandag.

Mer om giveawayen kan du lese her..


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Bleiebukser – Giveaway dag 3 av 5

 • Nina Renstrøm

  Så koselig blogg du har! 🙂
  Jeg har aldri brukt tøybleier, men nå er det også noen år siden mine var små…
  Om de hadde vært små idag så vet jeg at jeg hadde vurdert det, er faktisk litt mer opplyst nå enn for 20 år siden 🙂
  Med opplyst mener jeg selvfølgelig oppskrifter på bleiebukser, at de skal settes inn med Lanolin osv..
  Håper du får en fantastisk Midtsommer! 🙂

 • Ingunn Innleggsforfatter

  Takk for det. Jeg kan absolutt anbefale tøybleier til noen som er interessert i det, bryr seg litt om miljø, og har god tid. Anbefales ikke til de som har flerlinger 🙂 Ønsker deg også en flott midtsommer!