Oppskrift på babygenser strikket på strikkemaskin


IMG_8862For noen dager siden hadde jeg besøk av en strikkeglad frue fra Sørlandet. Jeg så stjerner i øynene hennes da jeg sa at jeg hadde tenkt å ta henne med på en tur til Sandnes Garn Fabrikkutsalg for å shoppe litt garn. Vi tok med eldstejenta mi og la i vei. Jeg skulle egentlig bare ha to nøster av dette Alpakka/Ull-garnet som jeg manglet litt av, men jeg kjøpte jo selvfølgelig mye mer. Blant annet kom jeg over et garn med Alpakaull og silke, som jeg simpelthen ikke klarte å la være å ta med meg. Jeg bestemte meg også for å prøve ut noen andre garnsorter enn de samme som jeg alltid har brukt. Så nå blir det snart noen nye prosjekt med blant annet Kitten Mohair og Mini Duett. Vi la igjen et par lapper i butikken, for å si det sånn.. Men det var helt klart to glade damer som kom hjem etter en meget vellykket handletur!

Når jeg endelig hadde det riktige garnet tilgjengelig ble genserene strikket ferdig i en fei. Den siste finishen på monteringen gjorde jeg i dag, og endelig er de ferdige! Jeg har både laget en youtubevideo som viser hvordan jeg har strikket de, og skrevet ned oppskriften. Jeg vil påstå at oppskriften egner seg best i bokstaver, men jeg fikk en forespørsel på youtube om å legge ut en oppskrift på en genser – så da ble det video også!

Genserene er veldig enkle å strikke, og utgangspunktet på genseren vil jeg nok bruke flere ganger. Men jeg kommer nok ikke til å montere den på samme måte som jeg har gjort nå. Jeg ville kanskje droppet noen masker i armelengde, og plukket opp masker til vrangbord i stede. Så kunne jeg laget en kant nederst og heklet langs kneppingen. Varierer man med et annet type garn i tillegg vil man få en helt annen genser, men med samme oppskrift. Oppskriften egner seg perfekt til en kåpe også, det er bare å legge på noen masker i lengden.

Som dere ser vil dette, som grunnoppskrift, gi utallige varianter av en flott jakke!

Oppskriften finner du her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.