Legge opp med nylonstråd på strikkemaskin


Jeg har fått et ublidt møte med en slags ammetåke, la oss kalle det småbarnståke, i det siste. Jeg fikk en bestilling på to mariuspledd for lenge siden, og det ene er ferdig. Det andre, derimot, henger fremdeles halvferdig på strikkemaskinen. Det er ikke fordi jeg er så trøtt at jeg ikke orker å strikke, tvert imot, jeg strikker gjerne på strikkemaskinen. Men det er fordi jeg er så trøtt at jeg ikke er i stand til å gjøre ting riktig. Jeg har derfor følgende råd til alle maskinstrikkere:

  • Å skulle gjøre ting «i en fei» er ikke lurt. Det blir bare galt, og du må rekke opp igjen. Hastverk er lastverk, husk det!
  • Når du er så trøtt at øynene ser i kryss, ikke sett deg ved strikkemaskinen! Det blir bare galt, og du må rekke opp igjen. Sett deg heller forran TV, kos deg med en kopp te, og for eksempel «Side om side» på NRK.
  • Hvis det er feil i hullkortet, ikke forsøk å rette det opp manuelt. Dette er tungvint. Lag heller nytt hullkort, og kast det som har feil!

Når det er sagt, så har jeg lært veldig mye når jeg har gjort så mange. Det er nemlig mariusmønsteret jeg gjør feil med hele tiden, og jeg har lenge slitt med å forstå hvordan sleden og hullkortet fungerer. I dag fant jeg det faktisk ut, og det gjorde meg riktig så glad! Det kommer nok en video om dette etterhvert.

Uansett.. Feil eller ikke feil, så er jeg nærmere et ferdig pledd i dag, enn det jeg var i går. Det går heldigvis i riktig retning. Og ikke nok med det, jeg har også laget en videosnutt som viser en av mange måter man kan bruke en nylonstråd på, når du legger opp på strikkemaskinen.

Ønsker alle en riktig god helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.