Hjemmesydd munnbind


Jeg jobber på en ganske stor ungdomsskole. Det er omtrent 500 elever på skolen og godt over 50 ansatte. Jeg er faglærer i musikk, og har derfor undervisning i alle klassene på både 9. og 10. trinn. Det vil si at jeg er innom i overkant av 300 elever hver uke. I disse tider med korona og en god del lokal smitte har jeg bare ventet på at det skulle smelle en eller annen plass, og at halve skolen skulle settes i karantene.

Men en fredag sto jeg i valgfagstimen Design og redesign og koste meg. Vi hørte på musikk og var langt inne i kreative sysler. Da ringte telefonen fra uventet hold. SFO informerte om at mine tvillingjenter var satt i karantene på grunn av av nærkontakt med en som hadde fått påvist smitte.

Da ble jeg rett og slett satt litt ut! Jeg hadde forberedt meg selv på å måtte gå i karantene fordi jeg treffer så mange elever i løpet av en uke – men at mine jenter skulle ut i karantene hadde jeg ikke tenkt på en gang. Men selvfølgelig er de like utsatt for smitte som det jeg er!

Da ble tvillingjentene nødt til å ha hjemmeskole en hel uke, og vi måtte minimere vår aktivitet utendørs. Hva er bedre da enn å bruke litt tid til å sy munnbind?

Jeg sydde begge maskene etter oppskrift fra Ingrid Bergtun på YouTube. De var enkle å sy og gode å gå med. De ble pene også, synes jeg. Jeg er fullstendig klar over at disse sikkert ikke holder den kvaliteten munnbind skal ha. Maskene er sydd mest for gøy, samtidig som jeg tenker at litt beskyttelse bedre enn ingen. Skal man beskyttes «på ordentlig» kjøper jeg godkjente masker, slik som alle andre.

Så lenge det er for gøy, er rosa ansiktsmasker med prinsessemotiv mer enn godt nok. Jentene var i hvert fall strålende fornøyde.

Historien ender heldigvis med negativ koronatest for jentene mine, ei heller ble noen andre på skolen smittet. Takke meg til smittevernstiltak som gjør at det er trygt å sende ungene på skolen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.