Flettelue til en lueavhengig..


Dette med luer er ikke så lett for barna å forstå. Nå er det juni, og det er sommer. Fremdeles spør ungene etter lue. «Nei, kjære deg! Du trenger ikke lue – det er jo sommer!». Men av en eller annen grunn er de så opphengt i denne lua at de må ha likevel.

Men selvsagt forstår jeg at de vil ha det, f.eks i barnehagen, for når vinden blåser og det ikke er mer enn 14 varmegrader, da blir det fort kaldt på ørene.

Derfor er vår/sommer en like fin tid å strikke lue på til de små som alle andre måneder i året 🙂

Jeg er i restegarnsmodus for tiden, så en lue i striper passer utmerket. Strikke inn litt enkle fletter og sy fast en dusk i tillegg, så blir det bra, tenkte jeg. Og ja, Amelia har bodd i denne lua ganske lenge nå.

Lua er strikket i Alpakka fra Sandnes Garn, og lua er strikket med to lag, dette fordi ungene mine fort klør av ull. Hvis jeg vil de skal bruke luene jeg strikker må jeg strikke bomull innerst. Denne gangen strikket jeg ull-lua først, så hektet jeg opp maskene på oppleggskanten og strikket så langt jeg følte jeg trengte i bomullsgarn (jeg brukte mandarin petit). Deretter sydde jeg innerlua fast i ytterlua.

Nå satser jeg på mange luefrie dager i ferien, altså. Men om det skulle bli lue-sommer, så vet jeg i hvert fall hvilken lue Amelia helst vil ha med seg i kofferten 🙂

Lua er strikket etter egen oppskrift i garnet Alpakka og Mandarin Petit fra Sandnes Garn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.