Håndarbeid og søm,  Kjole/skjørt,  Symaskin

Ta med symaskin på ferie?

Ja, så galt kan det altså bli.. Jeg har faktisk vurdert å ta med symaskinen på ferie! Min mann skal riktignok ha litt av «skylden» til dette, siden det faktisk var hans forslag. «Vi klipper en del klær her hjemme, så syr du de når vi er på ferie! Da har ungene en del nye og fine klær til barnehagestart til høsten».

Det er jo absolutt en god tanke, og den normale Ingunn ville ha svevd i skyen av lykke på grunn av dette forslaget. Men det har seg slik at jeg har hatt en heftig forsommer i min deilige hagestue – sammen med symaskinene mine. Litt i det heftigste laget. Såpass at jeg var på kanten til å bli lei av å sy klær, og at jeg simpelthen ønsket meg en syfri sommerferie.

Det hele endte med at jeg tok med meg litt. Jeg hadde klippet noen nattkjoler i bomull som jeg skulle sy, og dette tok jeg med. Ikke noe stretch som trenger overlock eller coverlock. Bare vanlig bomull som til og med svigermors symaskin ville klare å sy uten problemer.

Nattkjole

Og jammen er jeg glad for at jeg ikke tok med både symaskiner og fulle kofferter med tøy som skulle sys på ferie. For bare disse nattkjolene tok det flere uker å få ferdig. Man skal jo ikke jobbe på ferie! Man skal ta med barna på nye og spennende steder, man skal treffe nye mennesker og gamle kjente, og man skal – ikke minst – sitte i solveggen med strikketøyet i fanget. Man skal IKKE sitte inne på et rom med en symaskin i sommerferien!

Men denne konklusjonen til tross, så ble kjolene ferdig til slutt. To nydelige prinsesser i hver sin deilige prinsessenattkjole. Avbildet i praktfulle Gudbrandsdalen i sommerlige omgivelser. Kan det bli bedre enn det?

Nattkjoler tvillinger

Nattkjolene er sydd etter mønster fra Stoff og stil som jeg har skrevet om flere ganger tidligere. Dette er faktisk kjole nummer 5 og 6 jeg har sydd etter dette mønsteret. Nattkjoler må barna ha, og hva er vel bedre enn å sy de selv?

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.