Babysokker i ull og bomull – Giveaway dag 2 av 5

IMG_9106Nå er tvillingene mine snart 6 måneder, og det er på tide å bytte ut sparkebukser og strømpebukser med vanlige bukser og sokker. Jeg har forsåvidt alltid vært glad i å bruke vanlige bukser og sokker på de små, og da møter man stadig på følgende irritasjonsmoment: HVOR ER SOKKENE? Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har lett i vogna etter en sokk som har ligget igjen i vognposen, eller lett i senga eller lekegrinden for å finne den andre. Og 2 sekunder senere har hun sparket av seg sokken igjen!

Jeg har laget flere varianter av ullsokker med snor over ankelen, og disse er helt fantastiske. Jeg måtte faktisk finne frem med stoppenålen her i går, fordi et av parene var helt utslitt ved tåen. Det å kunne knyte sokkene fast over ankelen er jo kjempesmart, og egentlig burde det være obligatorisk på alle babysokker. Men å ha på seg ullsokker nå som det er så varmt, er litt i overkant, selv for en baby.

Det hender jeg ser over det garnet jeg har liggende for å få litt inspirasjon. Jeg gjorde det her forleden, og plutselig slo det meg: heklegarn! Hvorfor ikke strikke sokker av heklegarn? Så jeg hentet frem oppskriften på sokker som jeg har strikket før (babysokker med vangbord), og strikket i vei.

Når man har laget en oppskrift selv, finner man alltid plass for forbedringer når man strikker det om igjen. Jeg har vurdert sokkene som litt små. Jeg fikk på sokkene på vesla, men jeg synes de bør være litt mer romslige. Derfor har jeg endret oppskriften, slik at de blir litt større.

I tillegg fikk jeg ikke dobbelt ribb til å fungere på det garnet jeg strikket med denne gangen. Egentlig liker jeg vanlig vrangbord (annen hver nål) mye bedre i utgangspunktet, så jeg har endret dette også.

Ikke nok med det. Jeg innser jo at det er dumt å strikke sokker i størrelse 0-6 mnd når jentene mine er 6 måneder. Derfor har jeg også lagt til en ekstra størrelse som passer 6 – 12 mnd. Oppdatert oppskrift finner du her.

IMG_8737Dagens giveaway er derfor to par babysokker – begge avbildet i dette innlegget. Det ene er et par blå sokker i ull, det andre paret er et par i bomull. Begge sokkene er i størrelse nyfødt, men sokkene kan nok brukes opptil 6 måneders alder. Om vinneren av giveawayen velger sokkene som gevinst, får du begge parene 🙂

Vil du vinne disse babysokkene? Skriv en kommentar i kommentarfeltet nedenfor, så blir du med i trekningen førstkommende mandag.

Mer om giveawayen kan du lese her..

Todays giveaway is  two pair of baby socks. One pair in wool (the blue ones), and the other in cotton. The size is newborn, but will probably fit a 6 months baby to. But not for too long 😉

Do you want to win this give away? Leave a comment below 🙂

Read more about this give away here..

Følg meg på instagram
Følg meg på facebook

8 Responses to “Babysokker i ull og bomull – Giveaway dag 2 av 5

 • Har ei venninne som helt sikkert mer enn gjerne ville hatt disse til prinsen i magen 🙂

 • Sylvia Iremark
  4 år ago

  Nydelige sokker og en artig blogg. Glad du la ut link til den. Kommer til å følge den 🙂

 • Så fine sokker! Kjenner godt igjen dette med at sokkene stadig blir borte ja! Hadde vært super med disse sokkene til gutten min på 4 uker.

  • Takk for det. Ja, jeg tror det med sokker er et kjent problem for alle småbarnsmammaer. Men i følge Øystein Sunde og «Sokka mine», så er det visst et vedvarende problem resten av livet også 🙂 Gratulerer med en nesten, men ikke-helt-nyfødt-gutt-lengre. Håper sokkene passer om du vinner giveawayen 🙂

 • Takk for at du deler oppskriften! Veldig flotte.

  • Bare hyggelig. Om du strikker etter mine oppskrifter håper jeg du lett forstår hva jeg mener, og at resultatet blir bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *