Strømpebukse i ull 2


IMG_9909En obligatorisk ting man må kunne når man har strikkemaskin, er å strikke ullbukse. Av en eller annen grunn er det slik, spør meg ikke hvorfor. Men jeg fant til slutt ut at også jeg måtte forsøke meg på dette, slik at jeg kan kalle meg en «ekte» strikkemaskindame 🙂

Første gang jeg prøvde, strikket jeg på mellomstrikkeren. Men jeg synes at det ble alt for grovt strikket. Jeg mener at en pen strømpebukse bør være strikket så finslig som mulig er! Derfor lagret jeg oppskriften i minnet, og forsøkte igjen på finstrikkeren litt senere.

Da jeg kjøpte finstrikkeren min (kjøpte brukt), fikk jeg med en del tynt ullgarn. Dette garnet har jeg ikke brukt så mye av ennå, fordi jeg har følt meg tryggest med å bruke samme type garn som jeg ville ha brukt på strikkepinnene. Men når jeg kjøpte mellomstrikkeren bestemte jeg meg for at det måtte bli en slutt på det. Derfor fant jeg et nøste med en riktig så tynn tråd, stilte finstrikkeren på spenning 1, og strikket i vei!

Dette ble resultatet. En strømpebukse som passet dattera mi på snart 3 år ganske så bra. Litt stor ble den riktignok, så den passer helt sikkert igjennom hele vinteren og vel så det. Kanskje neste vinter også?

Jeg valgte å la være å strikke fot på strømpebuksa, og det er av flere årsaker. Jeg tenker at en ullbukse har lengre levetid hvis man ikke skal bruke den som sokk i tillegg. Dessuten er ull ofte glatt, og man må kanskje tre på sokker med sklisikkert underlag i tillegg til strømpebuksa. Da er det lite vits i å ha sokk faststrikket i tillegg. Dessuten er det lettere å strikke strømpebukse som passer lengre når det ikke er fot på. En stor strømpebukse uten fot kan jo lett brettes nederst for å få den til å passe. Det er ikke like enkelt hvis det er fot på.

Når det er sagt, går det an å velge et penere garn og strikke en fin strømpebukse som passer til en pen kjole. DA ville jeg selvfølgelig hatt fot på 🙂

IMG_9906Jeg må bare si at det var superenkelt å strikke denne strømpebuksa. Det gikk i en fei! Jeg brukte i tillegg overlock-maskina til å sy delene sammen til slutt, og da gikk jo også det rimelig raskt.

Oppskriften jeg tok utgangspunkt i fant jeg på denne bloggen: http://kranmajola.blogspot.no/2011/06/blog-post.html. Jeg måtte riktignok redigere oppskriften og spenningen en del siden jeg brukte en helt annen type garn enn det hun tok utgangspunkt i på sin oppskrift.

Oppskriften min kommer kanskje etterhvert, vi får se om kranmajola tillater at jeg deler den 😉


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Strømpebukse i ull

  • Jorunn

    Det går fint 🙂 Bare del i veg. Kjempefin bukse. Må bare si at jeg ikke er tilhenger av å sy sammen strikkaplagg med overlock 🙂 Jeg legger det flatt og syr sammen med hånd slik at det så og si ikke viser, men skjønner deg også siden du har strikka med så supertynt garn. Anbefaler garn med nylonforsterkning. Stas at du har brukt oppskriften min som utgangspunkt.

    • Ingunn Innleggsforfatter

      Strålende! Tusen takk for at du deler dine oppskrifter, og at jeg får lov til å dele videre. Og takk for tips, skal huske på det til neste gang jeg skal strikke strømpebukse 🙂