Stell av nye strikkeklær 2


IMG_0456Når man strikker mye med strikkemaskin, slik jeg gjør, blir det en del krøllete kanter. Det vil si, når man ikke kan strikke rillestrikk eller vrangborder på en enkel måte i endene av strikkeplagget, har kantene en tendens til å rulle seg sammen. Det er egentlig innmari irriterende.

For en stund siden skulle jeg klargjøre et mariuspledd til levering, og støtte på akkurat dette problemet. Etter et raskt søk på google, fant jeg ut at ull slett ikke hadde vondt av en omgang med strykejernet, bare man var raus med damp og forsiktig med temperaturen. Dette gav så gode resultater, at jeg i ettertid har brukt strykejernet på stort sett alt jeg har strikket.

IMG_0454Dette gjelder ikke bare strikketøy. Jeg ble nylig ferdig med et gimpet babyteppe, og oppdaget at kanten jeg heklet rundt teppet ble litt for voldsom. Det ble litt vel mange fastmasker pr. cm. Ok, ingenting annet å gjøre enn å finne frem strykejernet. Og den kanten som en gang var for voldsom, ble plutselig pen. Og det babyteppet som en gang var litt lite og kompakt, ble plutselig en del større, finere i fasongen, og litt mer luftig.

Jeg anbefaler virkelig alle å bruke strykejernet på de nye strikkeplaggene! Men husk å ha lav varme (jeg bruker to prikker) og vær raus med dampen!

Ha en strålende uke!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Stell av nye strikkeklær

  • Helen

    Ja netop, strik bliver meget pænere med en god gang damp. Det er også lettere at sy sammen. Glæder mig at se, at unge kaster sig over strikke maskinen.

    • Ingunn Innleggsforfatter

      Hei! Takk for at du la igjen kommentar på bloggen min, slik at det ble et spor til bloggen din. Utrolig mye flott på bloggen, og oppskrifter for strikkemaskin, til og med! Det er en blogg av den skjeldne sorten, og den skal jeg følge videre! Stå på!