Referat strikkemaskintreff 17. april 2016


Full konsentrasjonNå er det litt over en uke siden strikkemaskintreffet den 17. april. Vi var en liten gjeng på totalt 6 personer som ankom Sola Kulturhus søndags morgen. Det var bare så vidt de første damene rakk å komme innom døra før vi var i gang med å prate om det vi skulle holde på med hele dagen: strikkemaskin. Stemningen var i taket med en gang, og alle var veldig innstilt på en innholdsrik strikke-poncho-dag! Det er utrolig godt å se at flyten går så bra med en gang, uten at jeg en gang trenger å løfte en finger! Vel, jeg løftet nok et par fingre, men uansett – stemningen var god fra første stund.

Alle bestemte seg for å strikke den assymetriske ponchoen. Forskjellige garn ble plukket ut, strikkeprøver ble strikket (eller hentet frem for de som hadde gjort dette fra før), og oppskrifter ble utarbeidet. Noen teknikker (kanter, blant annet) ble diskutert, og etter en stund var alle i gang. Her illustrert i bildet oppe til høyre, der en av deltakerne er i full konsentrasjon mens hun feller av sin perfekte poncho i 100% kasjmir.

Det blir pent med litt hull i strikkingenJeg tror klokken passerte ett før vi tok pause. Da var jeg sliten i hodet og trengte mat, men for meg så det ut som om de andre kunne ha fortsatt i en halv evighet 🙂

Like etter lunsj ble de fleste ferdig med ponchoene sine, og vi brukte resten av tiden til å prøve ut litt fletter og hullteknikker. Dette illustrert i bildet til venstre, der en av deltakerne forsøkte seg på et dekorativt hullmønster.

En slik dag går så alt for fort. Dagen er omme før man vet ordet av det. Men jeg er kjempefornøyd med dagen. Den var preget av godt humør, lærevillige folk, konsentrasjon, glede over egne prestasjoner, og ikke minst det sosiale. Det er ikke så ofte man kan treffe en gjeng med strikkemaskinentusiaster, og dele sin interesse med dem, mange timer i strekk.

Det skulle være et nytt treff den 30. april, men på grunn av at jeg har fått flere avmeldinger, så ser jeg meg nødt til å avlyse dette treffet. Veldig synd for de som har meldt seg på og gleder seg til å delta, men slik ble det denne gangen. Det blir et nytt treff i august, og nye muligheter da til å delta.

Oppskrift på ponchoen disse flotte damene strikket kommer på bloggen snart! Her er de glade strikkedamene avbildet, alle med en rykende fersk nystrikket poncho på seg!

Strikkemaskintreff 17 april 2016

Å få ponchoen 100% ferdig måtte de gjøre hjemme. Her er et lite bildeutvalg av hvordan noen av ponchoene ble til slutt. Bildene er hentet fra gruppen Strikkemaskinfolk i Rogaland, og er hentet med tillatelse fra de som har tatt dem.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.