Perler på strikkemaskin!


IMG_1710 copyÅ strikke med perler på strikkemaskin er ganske artig. Ikke bare blir det pent, men man lager også litt struktur i arbeidet, på en ganske annerledes måte enn det man er vant til.

For noen uker siden strikket jeg denne lua til Olivia. Her festet jeg perlene i maskene ved hjelp av en heklenål på omtrent denne måten. Perlene satt jeg på litt tilfeldig, uten mønster. Å bruke litt perler, i tilfeldige størrelser, tilfeldige farger, tilfeldig plassert på lua, gav en ellers så «kjedelig» rosa lue et fresht resultat.

Ikke lenge etter at jeg strikket den lua, kom det nye perler i posten, men denne gangen i en bokstavvariant. Jeg hadde planlagt å lage luer til tvillingene i samme garn som den til Olivia, og jeg kunne nesten ikke vente med å sette i gang.

Men da jeg skulle teste bokstavperlene ut, så jeg snart at det ikke ville bli som planlagt. Når man legger på perler på den måten som demonstrert i videoen jeg linket til ovenfor, så blir perlene montert med hullet i perlene loddrett. Men disse bokstavperlene var beregnet på for eksempel smykker, og da må hullet i perlene være vannrett for at bokstavene skal bli den rette veien. Jeg måtte derfor finne en annen måte å sette på perlene. Og etter litt grubling så fant jeg ut hvordan jeg skulle gjøred et, og det fungerte veldig bra. Video kommer på youtube etter hvert!

IMG_1786 copyNår tvillingene faktisk er tvillinger, og de ansatte i barnehagen fremdeles har problemer med å se hvem som er hvem, så prøver jeg å være flink til å sy på navn på tingene deres. Med disse perlene har jeg en meget enkel mulighet til å sette i navn både her og der, på strikkeplaggene jeg strikker til dem! Helt supert! 🙂

Perlene med bokstaver har jeg nå til salgs i nettbutikken.

Luene er forøvrig strikket etter denne oppskriften (noe redigert på grunn av et litt tykkere garn).

 

Teknikker brukt på disse luene:

  • Fremgangsmåte er nogenlunde lik denne luen her
  • Jeg la opp på denne måten (men jeg strikket over annen hver nål, og droppet derfor å sette maskene fra A til B posisjon, slik som jeg gjør på slutten av denne videoen).
  • Falsk vrangbord er strikket på denne måten (demonstrasjonen er på en SK280, men det fungerer nogenlunde likt på en LK150).

IMG_1778 copy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.