Oppdatering av lueoppskrift


IMG_8587Etter tre dager hjemme alene med tre barn og strikkemaskin, kan jeg oppsummere slik: 3 par sokker som ble bra, 2 enkle sokker som ble kastet og en enkel sokk som ikke fikk bli et par. I tillegg ble det en og en halv lue som var tiltenkt mine små tvillingdøtre, men dessverre ble luen for liten, og den ble degradert til dukkelue. Da jeg begynte på lue nummer to var jeg ganske sliten i hodet, og jeg gjorde mye unødvendige feil.. Så da ryddet jeg vekk strikkemaskinen for denne gang. Men den ble ikke satt opp på loftet igjen, heldigvis. Strikkemaskinen står nå, litt i veien, på et soverom. Men nå kan jeg strikke litt når det blir stille i huset og barna sover. Det er for galt at en perfekt strikkemaskin må stå på loftet og støve ned..!

Men tilbake til saken.. Oppskriften på djevellue som har ligget på bloggen en stund har jeg derfor oppdatert i dag. Jeg strikket riktignok lua i et litt tynnere garn en Lanett, som oppskriften sier, men allikevel mener jeg at luen ikke ble noe særlig fin i størrelsen. Oppskriften er nå tiltenkt samme garn, men jeg har lagt inn to størrelser. Den ene passer fint til en dukke eller et prematurt barn, den andre passer en baby på 0-3 måneder.

IMG_8604For å gjøre luen litt mer spennende har jeg brukt tre forskjellige farger på garnet. For hver gang jeg har snudd med felling/øking i oppskriften, har jeg også byttet garn. Dette gav ikke bare luen et annet preg, men det gjorde også monteringen av luen lettere. Det var enkelt å følge de forskjellige kantene når fargene var ulike.

Se oppskriften her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.