Dukketøy til min eldste datters glede


4Det var ikke lang tid etter at jeg fikk tvillingene, før min eldste datter plutselig fant ut hva hun kunne gjøre med dukkene sine. Jo, nå kunne hun stelle på sine dukker på samme måte som mamma’n stelte med de to nyfødte. «Ape se, ape gjøre», sier de om barn, og det er jammen ikke dumt sagt 🙂 Det var en fryd å se hennes plutselige omsorg for dukkene. Så da jeg her forleden tryllet frem det ene dukketøyet etter det andre, ble det liv i stua. Som bildene illustrerer 🙂

I mine forsøk på å bli kjent med symaskina da jeg kjøpte den for et par år siden, og i mitt forsøk på å bli kjent med den to uker gamle overlockmaskina, lagde jeg klær fra Sy til barna av Mari Melilot i størrelse 50. Størrelsen passer perfekt til premature barn, men også til dukketøy. Og ikke minst er gjenbruk en genial ting å bruke til slike prosjekt. Hvor mye stoff trenger du egentlig til en liten dukkebukse? Det er minimalt..

 

Det første bildet i galleriet under er en sparkebukse laget av en bukse som jeg synes var veldig fin, men fikk aldri brukt for jeg likte ikke fasongen på den. Nydelig brodert med et silkebånd og mønster i sølvtråd.

Bilde nummer to var mitt første prosjekt på overlockmaskinen. Den er sydd av en mye brukt og helt utslitt bukse.

Det tredje bilde er en vanlig bukse i samme stoff som jeg har sydd en pysjamas av tidligere.

Nå som jeg har testet ut litt forskjellige teknikker på dukkeklær, er jeg klar til å gå berserk på barneklær! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.