Strikkegadgets 2


IMG_3291 Vel. Er man et kvinnfolk så er man et kvinnfolk. Og hva liker kvinnfolk bedre enn nye vesker? Jeg har alltid hatt en «ting» for vesker. Det vil absolutt ikke si at jeg har et garderobeskap fullt av vesker som jeg kan velge og vrake i. Tvert imot. Jeg har noen vesker som er godt brukt, og noen litt penere vesker som jeg tar med meg når jeg skal pynte meg. Likevel er det én ting jeg alltid er ute etter: den perfekte håndarbeidsvesken.

Det har seg nemlig slik at jeg fant den for noen år siden. På en fantastisk veskebutikk i en tverrgate til Langgata i Sandnes Sentrum. Jeg kikker alltid lengtene inn igjennom vinduene på denne butikken, men prøver å unngå å gå inn, fordi man fort går ut derfra med en slunken lommebok. Men i 2010 fylte min kjære Gommo (mormor) 80 år. Og hva skal man gi i presang til en flott dame som har levd et langt liv? Vel, jeg endte med det jeg alltid ender med – en håndarbeidsgave. Til min kjære Gommo heklet jeg et pledd (som er en av de sjeldne tingene jeg har laget, som jeg ikke har dokumentert på bloggen). Men et heklet pledd er litt lite å gi til en 80-års jubilant. Derfor gikk jeg inn i den nevnte butikken, for å kjøpe en veske til henne. Ikke en hvilken som helst veske, men en håndarbeidsveske. Gommo er nemlig ekspert på hardangersøm, og har sydd utallige nydelige duker til venner og kjente (og ikke-kjente). En håndarbeidsveske må vel være en perfekt gave?

Og jeg fant den perfekte håndarbeidsveske. På salg! En dyr veske, som på 50% avslag fikk en pris som fremdeles var vel verdig en 80-åring. Og guri, som jeg siklet på den vesken. Jeg var til og med på flere veskebutikker i senere tid, for å finne en ny veske til jubilanten, slik at jeg kunne beholde den første jeg fant. Men jeg fant aldri noe liknende. Så det endte med at jubilanten fikk vesken – med et heklet teppe inni.

Jubilanten var kjempefornøyd, og da er barnebarnet selvsagt fornøyd også.

Men jeg har levd i et veske-vaakum siden den tid. Helt til jeg, forrige lørdag, tok med min eldste datter ned i Sandnes Sentrum for å besøke biblioteket. Til vår store skuffelse var det stengt på lørdager, og vi måtte derfor finne på noe annet. Olivia hadde lyst på is, og jeg..? Jeg hadde lyst på en veske.

Så vi gikk til et bakeri for å sikle på is, og vi gikk til den nevnte veskebutikken, nok en gang. Og denne gangen gikk jeg utderfra med stjerner i øynene! Endelig fant jeg en veske til meg selv som virkelig var flott til håndarbeid! Med plass til masse garn i en lomme med glidelås på den ene siden. Strikketøyet er lett tilgjengelig i en stor lomme med en magnetknapp på den andre siden. Midt i mellom er det en perfekt lomme til oppskrifter, en saks og litt småtilbehør som man alltid trenger å ha tilgjengelig.

Så lekker håndarbeidsveske har jeg aldri hatt. Nå kan jeg og Gommo sitte ved siden av hverandre med hvert sitt håndarbeid i fanget, og med hver sin flotte veske lett tilgjengelig på gulvet 🙂

IMG_3293


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Strikkegadgets