Strømpebukse i ull

IMG_9909Garn: Tynn 2-tråds ull som passer til spenning 1 på en finstrikker
Trådspenning: 1
Størrelse: 3-4 år

Utgangspunktet på oppskriften på denne strømpebuksen har jeg tatt fra denne bloggen http://kranmajola.blogspot.no/2011/06/blog-post.html. Om du ønsker å strikke strømpebukse i annet garn (Sisu/Dale babyull) og i andre størrelser, anbefaler jeg å ta en titt!

Legg opp 84 masker restegarn. Strikk 3-4 rader.
Bytt til hovedgarn, strikk 14 rader.
Plukk opp første rad.

Strikk evt. en rad (15). Denne raden kan strikkes for å få sleden på den riktige siden av arbeidet – ben nummer to skal strikkes med sleden i motsatt side i forhold til ben nummer en, dette for å få de speilvendt. Hvis sleden ER på den riktige siden kan denne raden sløyfes. Hvis denne rad (nr 15) ikke strikkes, husk å trekke fra en rad videre i oppskriften.

Strikk høyrer bak slik: Sett foløfterne på I, sett alle nålene bortsett fra de 4 nærmest sleden i posisjon D. Strikk over. Sett en nål til i posisjon B (nærmest sleden), og strikk tilbake. Ta 4 nye nåler til posisjon B, strikk over. Sett en nål til i posisjon B (nærmest sleden), og strikk tilbake. Gjenta til du er på rad 31.

Sett forløfterne på II. Strikk rettstrikk, men øk 1 maske mot midten (den siden du har strikket høyere) på rad 41, 51, 61, 71, 81, 91 og 101. Du øker enkelt og greit med å flytte nåla nærmest arbeidet til posisjon B.

IMG_9906Strikk to rader (103).

Øk i starten av hver rad til og med rad 131 (du skal altså øke 1 maske for hver rad).

*Strikk 4 rader, fell i begge sider på 5. rad*. Gjenta t.o.m. rad 290.

Strikk 10 rader vrangbord/falsk vrangbord. Fell av.

Montering:

Ta av restegarnet.

Sy sammen opp langs hvert av benene. Sy deretter sammen sømmen foran og bak opp til livet. Vær obs på å ikke sy sammen helt til topps, for her skal det tres igjennom en strikk først. Jeg bruker overlockmaskin til monteringen, men det funker helt toppers å sy for hånd. Sannsynligvis blir det et penere resultat med nål og tråd enn med overlock 😉

Klipp en strikk i ønsket lengde, og tre den igjennom på toppen av strømpebuksen. Sy deretter pent sammen for hånd.

4 kommentarer

    • Ingunn

      Hei! Jo, jeg brukte faktisk trådspenning 1. Jeg forsøkte først å strikke en strømpebukse i tykkere garn, a-la SISU, men jeg synes maskene ble for store. Jeg fant derfor frem et tynt ullgarn, usikker på hva slags kvalitet, men antakeligvis noe mohair eller alpakkablanding, tok utgangspunkt i en oppskrift til en voksen størrelse, og lagde en barneutgave. Bruker du denne oppskriften med SISU og spenning 8-9, vil du sannsynligvis få en bukse som passer en voksen. Ta en titt på nettsiden jeg linker til på toppen av siden, så finner du oppskrifter som er egnet til SISU/Dale babyull.

  • May Benthe J Golid

    Dette var akkurat det jeg leita etter , skal prøves i morgen med hilensvåg 14/2 synes de i sisu er alt for tykke ? Tusen takk for at du delete

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.