Strømpebukse i ull


IMG_9909Garn: Tynn 2-tråds ull som passer til spenning 1 på en finstrikker
Trådspenning: 1
Størrelse: 3-4 år

Utgangspunktet på oppskriften på denne strømpebuksen har jeg tatt fra denne bloggen http://kranmajola.blogspot.no/2011/06/blog-post.html. Om du ønsker å strikke strømpebukse i annet garn (Sisu/Dale babyull) og i andre størrelser, anbefaler jeg å ta en titt!

Legg opp 84 masker restegarn. Strikk 3-4 rader.
Bytt til hovedgarn, strikk 14 rader.
Plukk opp første rad.

Strikk evt. en rad (15). Denne raden kan strikkes for å få sleden på den riktige siden av arbeidet – ben nummer to skal strikkes med sleden i motsatt side i forhold til ben nummer en, dette for å få de speilvendt. Hvis sleden ER på den riktige siden kan denne raden sløyfes. Hvis denne rad (nr 15) ikke strikkes, husk å trekke fra en rad videre i oppskriften.

Strikk høyrer bak slik: Sett foløfterne på I, sett alle nålene bortsett fra de 4 nærmest sleden i posisjon D. Strikk over. Sett en nål til i posisjon B (nærmest sleden), og strikk tilbake. Ta 4 nye nåler til posisjon B, strikk over. Sett en nål til i posisjon B (nærmest sleden), og strikk tilbake. Gjenta til du er på rad 31.

Sett forløfterne på II. Strikk rettstrikk, men øk 1 maske mot midten (den siden du har strikket høyere) på rad 41, 51, 61, 71, 81, 91 og 101. Du øker enkelt og greit med å flytte nåla nærmest arbeidet til posisjon B.

IMG_9906Strikk to rader (103).

Øk i starten av hver rad til og med rad 131 (du skal altså øke 1 maske for hver rad).

*Strikk 4 rader, fell i begge sider på 5. rad*. Gjenta t.o.m. rad 290.

Strikk 10 rader vrangbord/falsk vrangbord. Fell av.

Montering:

Ta av restegarnet.

Sy sammen opp langs hvert av benene. Sy deretter sammen sømmen foran og bak opp til livet. Vær obs på å ikke sy sammen helt til topps, for her skal det tres igjennom en strikk først. Jeg bruker overlockmaskin til monteringen, men det funker helt toppers å sy for hånd. Sannsynligvis blir det et penere resultat med nål og tråd enn med overlock 😉

Klipp en strikk i ønsket lengde, og tre den igjennom på toppen av strømpebuksen. Sy deretter pent sammen for hånd.