17. mai kyse i tynt garn

dukke1Garn: Et meget tynt garn som gjør seg bra på spenning 3. Jeg har brukt en tråd silke 2/60 og en tråd kasjmir 2/26
Størrelse: Ca 1 år
Strikkemaskin: Finstrikker (f.eks SK280)
Trådspenning: 3

 

Selve kysen

Legg opp med e-wrap på V74-H74. Sett et merke på maskene som står på nål V44-H44.

Strikk 2 rk med hovedslede. Har du hullslede kan du nå bytte slede, sette i et egnet hullkort og strikke videre med denne. Har du ikke hullslede kan du håndmanipulere hull på denne måten, men det vil nok ta «litt» tid å gjøre dette manuelt. Selvsagt kan kysen også strikkes med helt vanlig glattstrikk.

Videre felles 1 maske pr. rk på den motsatte siden av der sleden står. Når det gjenstår ca 10 nåler og den siste mønsterrapporten er ferdig, kan du strikke resten med glattstrikk. Fell av når det er 4 masker igjen.

 

Innerluen

Rekketeller på 0.

Hekt opp de midterste maskene fra kysen på nål V44-H44 (maskene som du markerte fra første rekke på kysa). Det er viktig at du nå hekter maskene på med rettsiden mot deg, ikke vrangsiden, slik vi vanligvis ville gjort det.

Legg opp 16 masker (e-wrap) på sledesiden av arbeidet, strikk over på andre siden, legg opp 16 masker på sledesiden av arbeidet (V60-H60). Strikk til rekketelleren står på 62.

Felling
Sett forløfterne på I og del alle nålene på fire. De 30 maskene som er nærmest sleden skal strikkes først og de blir stående i B-posisjon. De resterende 90 maskene settes i D-posisjon (ut av arbeid).

Slik strikker du:
Fell masken som er på den motsatte siden av der sleden står. Strikk over på andre siden.
Fell masken som er på den motsatte siden av der sleden står. Strikk over på andre siden….. Osv…
Gjenta dette til du har 3 masker igjen. Klipp tråden, og tre den igjennom maskene .

Sett 30 nye masker fra posisjon D til C. Strikk som forklart over.

Strikk på denne måten over 30 masker totalt 4 ganger. Når du har gjort dette skal du ha fire spisser på toppen av lua.

Snor og pynt

Snor: Hekt opp 5 masker på den ene siden av luen, helt i kanten der kysa og lua henger sammen (eller der du foretrekker at snorene skal henge). Strikk i-cord til du har fått den lengden du ønsker på snoren. Klipp tråden og tre den igjennom maskene. Gjenta på andre siden av luen.

Den fine rynkekanten mot pannen på kysa har jeg strikket etter instruksjoner fra denne videoen (eksempel nr. 2 i videoen). Strikk en lang strimmel, slik at du vet at du har mer enn nok til det du trenger. Deretter syr du det på for hånd, og rekker opp enden det som eventuelt ble for langt til slutt. Enden på remsen kan felles av med strikkepinner. Kanten fester du helt inntil den ene stroppen, over kinn og panne, og ned til den andre stroppen.

Montering av lua

Sy sammen i kantene på spissene i toppen av lua. Snurp sammen helt på toppen, og sy sammen på langsiden av lua. Jeg anbefaler å sy sammen på denne måten, slik at det blir en usynlig søm.

Lua knytes sammen med en knute i nakken. Den kan også sys sammen, eller det kan sys på knapp/trykknapp. Det er opp til deg hvordan du vil løse det. Det er knuten bak i nakken på kysa som gjør at lua henger godt på hodet, siden innerluen ikke har noe elastikk/ribb som gjør at den henger godt fast.

Bildegalleri