Tovede firkanttøfler

IMG_9831 Garn: Peer Gynt
Trådspenning: 9 (max)
Størrelse: 1-3 år
Strikkemaskin: Mellomstrikker (jeg har brukt LK150)

Når du skal velge farger på disse sokkene må du tenke på følgende: Farge nummer 1 er det som blir sålene på tøflene. Farge nummer 2 blir hæl/tå. Farge nummer 3 blir sidene, og farge nummer 4 blir ankelåpningen.

Legg opp 12 masker i farge 1 for eksempel på denne måten
Strikk 12 rader

Bytt til farge 2
Strikk 12 rader

IMG_9836Bytt til farge 3
Strikk 12 rader

Bytt til farge 1
Strikk 12 rader

Bytt til farge 2
Strikk 12 rader

Bytt til farge 4
Strikk 12 rader
Fell av

Plukk opp 12 masker fra siden av arbeidet, og strikk 12 rader i farge 3 på den ene siden, og 12 rader i farge 4 på den andre siden (se tegning). Fell av.

Obs! Det er viktig å legge opp og felle av veldig løst. Siden tråden krymper når den vaskes forsterker det seg med en stram oppleggskant eller avfellingskant når sokken er ferdig. Jeg valgte å ta de 12 maskene over på en strikkpinne nr 8 og felle av.

Montering:
Sy sammen sidene etter markeringene på tegningen. Sy sammen 1 mot 1 og 2 mot 2 osv. Jo flere kanter du syr, dess lettere er det å se hvor de neste kanten skal sys.

Toving:
Toves i vaskemaskin. Hvordan plagget toves bestemmer du selv, og det avhenger også av hvilket garn du bruker. Når jeg strikket disse tøflene med garnet Peer Gynt, tovet jeg dem på 40 grader i en halvfull vaskemaskin.

Når du tar tøflene ut fra vaskemaskinen er det viktig å forme dem før de blir tørre. Et tips kan være å tre tøflene over en sko eller noe annet egnet og la den tørke slik. Da får tøflene akkurat den samme fasongen.

Tips:
Det er veldig enkelt å endre denne oppskriften til å passe større føtter. Legger du opp for eksempel 24 masker og strikker hver firkant på 24 rader, blir tøflen dobbelt så stor, og jeg vil anta at tøffelen kan passe fint på en voksen fot (jeg har ikke prøvd selv ennå!).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *